Beskrivelse
Rum Nation Demerara Solera No. 14
Der er kun én romfabrik tilbage i Guyana, nemlig Diamond Distillery. Til gengæld har de overtaget destillationskedler fra de sidste, nu lukkede, destillerier. Det betyder, at de har 10 forskellige kedler til at lave rom påNogle er ikoniske gamle trækedler, med ”Port Morant” kedlen, som den ældste – bygget i 1732 og stadig aktiv. Andre berømte trækedler er ”Enmore” og “Versaille”. Hvilken kedler der er brugt i denne rom, er en velbevaret hemmelighed, men det er tydeligt, at der er tale om både pot still og kolonne still rom.
Rum Nation Demerara Solera No. 14 har været lageret i brugte amerikanske Bourbon fade og de sidste 12 måneder i en blanding af sherryfade, der tidligere har indeholdt Olorosso- og Pedro Ximenez sherry.
Duft
Duften starter med af et hint af røg, som er næsten grill-lignende. Den er ikke så bidende som Jamaica-rommen, men stadig fuld af ester, som den typisk Britisk Navy rom-stil
Smag
Meget sødere og mere rund end i duften. Næsten som sirup uden dog at være over-sød. Cremet, men også krydret med kanel, orangeskal og sort peber. En levende, blid næsten honningagtig rom
Eftersmag
Stadig meget cremet, men med krydderierne i baggrunden. Egetræsfad, kaffe, mørk chokolade, lakrids og anisfrø
Kommentar
En modsætningernes rom, som samtidig med, at den har krydderier, også har et hint af røg og er meget aromatisk. Den er sød, fløjlsblød og har en næsten smørlignende konsistens.
En perfekt rom til Demerara Cocktail
- Isterninger i et glas
- 1 del Demerara Solera No 14
- 3-4 dele Franklins & Sons Ginger beer
- 2 limebåde
70 cl. 40% Vol.