Rum Nation – Barbados 8 år- Release 2020

kr. 389,00

 

En sødere og mere frugtagtig udgave af Rum Nations berømte Barbados rum. Lagret i 8 år i et tropisk klima. Den har en vedvarende fløjlsagtig mundfølelse, man fornemmer honning, dadler, blodappelsin, banan, abrikoser og rosiner, sammen med den jordagtige smag fra sukkerør. Rommen har en rundhed, der gør den særlig velegnet til efter middagen.

70 cl. 40,0 % Vol.

Varenummer (SKU): 10472 Kategorier: , , Tags: , ,

Beskrivelse

British Guyana 10 år Rum Nation

Rum Nation, en verdensomspændende romserie, udelukkende bestående af udvalgte fade fra et og samme destilleri. Resultatet er et udvalg af ”single rom” i en begrænset mængde, tro mod spiritussens hjerte, unik og uforglemmelig. Bliv en ”Citizen of Rum Nation”, det er en fantastisk rejse gennem en verden af rom! En sødere og mere frugtagtig udgave af vores berømte Barbados rum. Lagret i 8 år i et tropisk klima. Den har en vedvarende fløjlsagtig mundfølelse og en rundhed, der gør den særlig velegnet til efter middagen.

70 cl. 40,0 % Vol.

Duft

Let og frisk. Sommerfrugt, med en delikat sødme.

Smag

Oplevelsen matcher duften. Man fornemmer honning, dadler, blodappelsin, banan, abrikoser og rosiner, sammen med den jordagtige smag fra sukkerør.

Eftersmag

Vedholdende sødme fra banan, og en smule krydderier træder frem.

Kommentar

En let og sommerlig rom, som er meget nem at gå til. Med sine urter lægger den sig et perfekt sted midt mellem agricole rommens tørre stil, og den mere søde spanske rom-stil.

Om Barbados

Barbados bliver kaldt for ”rommens vugge”, da de ældste fortegnelser om rom stammer fra denne ø. Dengang kaldte man rom for ”Kill devil” fordi den smagte så forfærdeligt og kun blev drukket af slaver, så de kunne holde deres forfærdelige liv ud. “Rum” kommer fra den lokale dialekt, hvor betegnelsen ” Rumbullion” betyder tumult og slagsmål.

Der er fire destillerier på Barbados, som alle lave en speciel romstil, som kaldes ”Barbados stil”. Den er opstået fordi de laver rom på to forskellige destillationssystemer. Den ene, som laves på pot still destillationskedler, som vi kender fra whiskyverden, giver kraftige og aromatiske rom. Den anden laves på mere moderne kolonne destillationsanlæg, som giver en mere blid og afrundet rom. Begge typer rom indgår i Barbados rom. Blandingen og lagringen fremmer noter af karamel, vanilje og som noget særligt for Barbados: kokos.

Yderligere information

Vægt 2 kg

Du kunne også være interesseret i...