Auroch Natural 2019 Bodegas Piedra

kr. 129,00

Rødvin – Tempranillo – Toro, Spanien
75 cl. 14,5 % Vol.

Naturvin!

De økologiske Tinta de Toro-druer kommer fra Bocarrage-parcellen, som blev beplantet tilbage i 1967. De gamle vinstokke yder ikke store mængder, men til gengæld får man intensitet og fuld power på duft og smag. Der er mørke kirsebær, brombær, rosenblade og vaniljenoter fra fadet i den lange og fyldige eftersmag. Det er virkelig en spændende og koncentreret vin, som slutter varmt og blødt.

Varenummer (SKU): 10478 Kategorier: , , Tags: , , ,

Beskrivelse

Auroch Natural 2019 Bodegas Piedra

Rødvin – Temranillo, Spanien

75 cl. 14,5 % Vol.

Naturvin

Overskriften siger det hele. Alt omkring tilblivelsen af Auroch Natural sker på naturligste vis. INGEN sulfitter, tilsætningsstoffer eller særlige efterhandlinger. De økologiske Tinta de Toro-druer kommer fra Bocarrage-parcellen, som blev beplantet tilbage i 1967. De gamle vinstokke yder ikke store mængder, men til gengæld får man intensitet og fuld power på duft og smag. Der er mørke kirsebær, brombær, rosenblade og vaniljenoter fra fadet i den lange og fyldige eftersmag. Det er virkelig en spændende og koncentreret vin, som slutter varmt og blødt.

Tinta de Toro – Tempranillo i Toro

De fleste vil sætte et direkte lighedstegn mellem Tinta de Toro- og Tempranillo-druen, men vinbønderne i Toro er ikke enige. De to druesorter er godt nok genetisk i familie, men deres udtryk (måden genkoden udtrykkes) er vidt forskellige. Dertil kommer faktorer som; bladstørrelse, vækstcyklus, skind, jordbund, klima osv. Derfor giver Tinta de Toro-druen vine, som oftest er mørkere i farven, har højere alkoholprocent og en rigere tannin end sine søskende i Rioja og Ribera del Duero. Rent geografisk befinder vi os i det nordvestlige Spanien på det enorme 600 – 750 meter høje central-spanske plateau. Klimaet er barskt. Her er ikke megen beskyttelse mod vinden, og temperaturerne svinger fra minus 10 grader til plus 50 grader. Vinstokkene står plantet som ”bush wines”, dvs. små lave buske, der kan trives i både klima og den sandede, lerede jordbund. Når man så tror, at det ikke vækstmæssigt kan blive værre, så falder her ovenikøbet kun ca. 300 mm. vand årligt. Vinstokke trives dog som bekendt fint under kummerlige forhold, og resultatet er små tykskinnede druer, der giver helt utrolige intense vine.

A dream turned into wine

Sådan beskriver Familien Stein det vineventyr, de er på. Den nu tidligere skotske advokat og hans familie har slået sig ned i Guareña-dalen i Toro. Erhvervelsen af Bodegas Piedra er langt fra en investors spekulative indfald. Faktisk rejste Grant Stein og familien i midt halvfemserne til både Australien, Italien, Frankrig og USA, før de faldt pladask for vingården i det smukke og barske landskab. I 1997 gik aftalen igennem, og Grant igangsatte straks bygningen af et nyt vineri, der stod færdigt allerede i 1999. Med i købet indgik også en af de største og ældste vinmarker på 12 hektarer beplantet tilbage i 1927. Ud over signaturdruen, Tinta de Toro, er her (også) beplantet en lille andel af Garnacha. Alle vinene er økologiske/vegan og for at bevare den unikke aromatiske profil, bruges kun den oprindelige gærtype i produktionen. En gærtype, som er fundet i egne vinmarker.

Auroch Natural

Overskriften siger det hele. Alt omkring tilblivelsen af Auroch Natural sker på naturligste vis. INGEN sulfitter, tilsætningsstoffer eller særlige efterhandlinger. De økologiske Tinta de Toro-druer kommer fra Bocarrage-parcellen, som blev beplantet tilbage i 1967. Gæringen er spontan, og vinen efterlades med skallerne (bærmen) i 6 måneder på franske egetræsfade. Der foretages kun en ganske let filtrering, og selve stabiliseringen af vinen sker naturligt ved blot at følge vinterens lave temperaturer på -7/-9 °C over en to ugers periode. Den malolaktiske gæring foregår ligeledes i fadene, og der filtreres kun ganske let, inden vinen kommes på flaske. Allerede i duften fornemmes solen, varmen og jordbunden. Vinen er et godt eksempel på, hvilke kræfter der er i spil på Toros sletter. De gamle vinstokke yder ikke store mængder, men til gengæld får man intensitet og fuld power på duft og smag. Der er mørke kirsebær, brombær, rosenblade og vaniljenoter fra fadet i den lange og fyldige eftersmag. Det er virkelig en spændende og koncentreret vin, som slutter varmt og blødt.

 

Yderligere information

Vægt 1,3 kg

Du kunne også være interesseret i...