Tilbud

Anne Pichon Grenache Noir 2022

Original price was: kr. 327,00.Current price is: kr. 279,00.

Dom. le Murmurium – Cotes de Ventoux, Frankrig
Rødvin – Grenache Noir – 75 cl – 15,0% Vol.
OBS ! Prisen er for en kasse med 3 flasker!

Winemaker’en udtaler ”Jeg har lagt al passion i fremstillingen af denne fine cuvée. Vinen er dedikeret til min danske hustru Anne, der elsker naturen lige så meget som jeg selv.” Anne stammer i øvrigt fra Thisted! Resultatet er en helt speciel Cuvée med masser af bagte frugter og en smule noter af lakrids og krydderi fra fadlagringen i eftersmagen. En varm, blød og lækker rødvin med en fin struktur og en delikat eftersmag.

Anne Pichon kan nydes til f.eks. retter med kalvekød eller små tapas, men vinen kan også med fordel drikkes for sig selv.

Serveringstemperatur: 16-18°C

 

Varenummer (SKU): 10400 Kategorier: , , , Tags: , , ,

Beskrivelse

Anne Pichon Grenache Noir 2022

Dom. le Murmurium – Cotes de Ventoux, Frankrig

Rødvin – Grenache Noir – 75 cl – 15,0% Vol.

Winemaker’en udtaler ”Jeg har lagt al passion i fremstillingen af denne fine cuvée. Vinen er dedikeret til min danske hustru Anne, der elsker naturen lige så meget som jeg selv.” Anne stammer i øvrigt fra Thisted!
Resultatet er en helt speciel Cuvée med masser af bagte frugter og en smule noter af lakrids og krydderi fra fadlagringen i eftersmagen. En varm, blød og lækker rødvin med en fin struktur og en delikat eftersmag.

Anne Pichon kan nydes til f.eks. retter med kalvekød eller små tapas, men vinen kan også med fordel drikkes for sig selv.

Serveringstemperatur: 16-18°C

Fremstilling

Vinen er lavet 100% på Grenache Noir, som vokser på gamle vinstokke ved foden af Mont Ventoux. Her nyder vinstokkene godt af de ganske enkelt perfekte betingelser for vindyrkning; masser af soleksponering om dagen og en køling forfriskende vind, som kommer ned fra Mont Ventoux’ bjergskråninger om natten.

Markerne dyrkes med stor passion og helt uden brug af pesticider og kemikalier. Man kan sige, at markerne nærmest går i ét med naturen, derfor har vinen fået navnet Sauvage, der henviser til den naturlige vilde måde at dyrke druerne. Grenache-druerne udvikler sig og modner så naturligt som muligt, inden de håndplukkes, når de har opnået perfekt modenhed.

Om Producenten

Pichon ligger i en lille typisk fransk landsby beliggende i Provence ved foden af Mont Ventoux, som i cykelkredse har fået tilnavnet ”Det skaldede Bjerg”. Området har stolte traditioner for vindyrkning og vinproduktionen kan nogle steder i området føres tilbage til før Kristi fødsel, da græske kolonister plantede de første vinstokke.

Marc Pichon købte Domaine le Murmurium i Cote de Ventoux i landsbyen Mormoiron i begyndelsen af ​​2008 og navngav sin nye vinmærke efter sin kone Anne. Bestående af 13 hektar gamle vingårde på prime terroir støder op til Chateau Pesquie, er Murmurium afledt af latin, der betyder “The Buzzing Song of Bees”, et gammelt firmanavn, der er hædret af kammen på Anne Pichon-etiketterne.

I de senere år har Anne Pichon Wines erhvervet flere gamle vinmarker for at bringe domænenes størrelse til 21 hektar. “De bedste vinmarker i Ventoux er ringe og vanskelige at dyrke,” sagde Marc. “De er dem, som folk vil slippe af med.” Med organisk vinmarker, der omfatter 9 ha Grenache, 5 ha Syrah, 1 ha Merlot, 0,8 ha Carignan, 1,2 ha Roussanne, 1,5 ha Viognier, 0,7 ha Grenache Blanc, 1,5 ha Clairette og 0.3 ha Bourboulenc, er mikroklimaet i Anne Pichon tørt, med kølige nætter og med en jordbund, der bevarer fugt, når det regner. På grund af Mistralen, der fejer op fra bakkerne nedenfor, er frugten mindre modtagelig for råd og sygdom, som giver et ideelt miljø for økologisk vinavl.

Man anvender omhyggelig vingårdsledelse, lave udbytter og sen høst, Pichon hånd-høstes og rødvin er vinificeret i små 50 hL cementtanke eller rustfrit stål ved lav temperatur for at opnå en lang maceration. Til udvinding udførte Marc normalt to bløde pumpesprøjter hver dag, med yderligere manuelle nedstødninger, hvis det er nødvendigt. Fermentationerne strækker sig 3-4 uger med en langsom progressiv stigning i temperatur for at ekstrahere en meget fin tanninstruktur. Den malolaktiske gæring og ældning finder sted dels i egetræsfad, men hovedsagelig i cementtanke. Hvide vine er lavet af kun et let pres af første runde juice og vinificeret i rustfrit stål tanke med streng temperatur kontrol for at opretholde en balance af moden frugt og friskhed.

 

 

Yderligere information

Vægt 4,2 kg