THY WHISKY NO 22 – Bøg-PX

kr. 1.000,00

 

En intens og sødmefuld whisky tappet nær ved fadstyrken, hvor røgkarakteren er allermest dragende. Røgen blender sammen med den dybe sødme fra PX sherry fadede og får følgeskab af varm krydret vanilje og lidt kant af egetræskarakter. I eftersmagen ligger der noter af kaffe og chokolade.

50 cl. 57,1% Vol.

Ikke på lager

Beskrivelse

THY WHISKY NO 22 – Bøg-PX

”Bøg-PX” er ny version af Thy Whiskys prisvindende bøgerøgede single malt whisky, lagret på first fill PX fade fyldt i 2019-2020 – det første år med eget destilleri på Gyrup.
Bøgerøgen er afstemt og ulmende, med en blød frugtig og maltet sødme neden under. Røgen blender sammen med den dybe sødme fra PX sherry fadede og får følgeskab af varm krydret vanilje og lidt kant af egetræskarakter. I eftersmagen ligger der noter af kaffe og chokolade. Den har en smukt mørk farve.
En intens og sødmefuld whisky tappet nær ved fadstyrken, hvor røgkarakteren er allermest dragende.
Ved at tilsætte lidt vand fremhæves den milde vaniljesødme, mens røgen aftager en smule.

DATA OM DENNE FRIGIVELSE:
NAVN: Thy Whisky No. 22 – Bøg-PX
KORN: Odyssey vårbyg dyrket økologisk på Gyrup (56,891o N, 8,428o Ø)
ALDER: 3 år
DESTILLERET: 2019-2020
TAPPET: Maj 2023
ANTAL: 1635 stk.
MALT: Bøgerøget malt
FAD: PX og oloroso
Ikke kold-filtreret
Naturlig farve
VOLUME: 50 cl.
ALKOHOL: 57,1 % vol.

CERTIFICERET ØKOLOGISK

Denne whisky er skabt af 100% økologisk korn dyrket på vores gård Gyrup. Både gården og destilleriet er certificeret økologisk for at sikre rent drikkevand og god dyrevelfærd.

DE SØDE PX SHERRY FADE

Fadene til whiskyen har tidligere været brugt til den søde spanske PX sherry lavet på soltørrede druer. Når PX er af god kvalitet afgiver fadene både dyb rosinsødme og frugtighed og et hint af chokolade og kaffe. Nogle gange også en afstemt mængde af varm vanilje og let syre fra egetræet afhængigt af fadets alder.

DEN BLØDE DANSKE RØG FRA BØGETRÆ

Denne whisky er destilleret på vores bøgerøgede malt. Bøgerøgen er afstemt og ulmende, med en blød frugtig og maltet sødme nedenunder.

Yderligere information

Vægt 1,3 kg
Størrelse 6,5 × 6,5 cm

Du kunne også være interesseret i...