Thy Whisky no. 20 “Maltmod” økologisk

kr. 1.000,00

 

Fra Gyrup i Thy, 53,4 % vol.

Indhold 50 cl.

Det er en ukonventionel single malt whisky, som er formet og skabt af eksperimenter i vores eget malteri med mørkristede karamelmalte, som ellers stort set aldrig finder vej til traditionel whiskyproduktion. Resultatet er en whisky med stor vaniljesødme og intens brændt karamel med underliggende bløde frugtnoter og et strejf af nelliker og eg. I næsen ligger noter af læder og cedertræ med er svagt aftryk af tobak. Duften er varm, kompleks og dragende.

 

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 10519 Kategorier: , , , , Tags: , ,

Beskrivelse

Thy Whisky no. 20  “Maltmod” økologisk

Fra Gyrup i Thy, 53,4 % vol.

Indhold 50 cl.

Det er en ukonventionel single malt whisky, som er formet og skabt af eksperimenter i vores eget malteri med mørkristede karamelmalte, som ellers stort set aldrig finder vej til traditionel whiskyproduktion. Whiskyen har lagret på både bourbon og sherry fade og vi har brugt både karamelmalt, pale malt og en smule bøgerøget malt til destillationen tilbage i 2018-2019.

Resultatet er en whisky med stor vaniljesødme og intens brændt karamel med underliggende bløde frugtnoter og et strejf af nelliker og eg. I næsen ligger noter af læder og cedertræ med er svagt aftryk af tobak. Duften er varm, kompleks og dragende.

Det er en aftapning, som er anderledes en noget vi har tappet før – og som virkeligt viser hvad maltprocessen kan gøre for smagen i en whisky.

VOLUME:
50 cl.
ALKOHOL:
53,4 % vol.

Om Thy Whisky:

Thy Whisky Destilleri ligger på slægtsgården Gyrup med Nationalpark Thy og klitterne ved Vesterhavet som nærmeste nabo.

Thy Whisky er et lille økologisk whiskydestilleri på gården Gyrup i Thy. På gården dyrkes kornet til whiskyen, ligesom de selv står for fremstillingen, fra korn til flaske. Destilleriet blev i November 2019 kåret til Europas bedste Whisky (uden for Skotland og Irland) i Jim Murray’s Whisky Bible.

Mens whiskyproduktionen startede i 2010, er Gyrup et traditionsbundet sted, med en historie der går tilbage til det tidlige 1300-tallet. Sammen med whiskydestilleriet og gårdmalteri er Gyrup stadig et moderne økologiske landbrug med en mælkeproduktion til Thise og 550 hektar planteavl.

Thy Whisky blev grundlagt på den simple idé – at skabe en whisky af gårdens råvarer og gamle nordiske kornsorter med en klar tilknytning og af karakter vores nærområde, Thy. I dag ejer og driver 8. generation i familien Gyrup Gård og Thy Whisky. Der bliver brugt både moderne og gamle kornsorter af byg, rug, spelt og andet til at skabe whiskyen.

Whiskyen lagrer i bourbon-, sherryfade og enkelte fade af nyt egetræ. Whiskyen tappes som enkeltaftapninger, få fade af gangen, hvor hver aftapning bliver helt sin egen.

Se mere på www.thy-whisky.dk

 

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Du kunne også være interesseret i...