A.H. Riise Non Plus Ultra Ambre d’Or Excellence

DKK 995,00

Rom blend, 70 cl. 42% Vol

Modnes i specielt udvalgte overlegne fade. Brug af gamle fade kræver lang erfaring og visdom inden for romblending. A.H. Riise Non Plus Ultra “Ambre d’Or Excellence” er resultatet af et ægte håndværk fra den betroede masterblender.

EAN: 57124212500001 Varenummer (SKU): 10395 Kategorier: , Tags: , , , , , , , ,

Beskrivelse

A.H. Riise Non Plus Ultra Ambre d’Or Excellence

Rom blend, 70 cl. 42% Vol

A.H. Riise Non Plus Ultra “Ambre d’Or Excellence” står på skuldrene Non Plus Ultra “Very Rare”, og er en mild, men alligevel ekstravagant fortolkning af den ultimative drik.

A.H. Riise Non Plus Ultra “Ambre d’Or Excellence” skaber sin magi på mange måder. Modnes i specielt udvalgte overlegne fade. Brug af gamle fade kræver lang erfaring og visdom inden for romblending. A.H. Riise Non Plus Ultra “Ambre d’Or Excellence” er resultatet af et ægte håndværk fra den betroede masterblender.

Brugen af de ældste og bedste fade, der som her, tidligere er brugt til at modne søde og subtile dessertvine, giver en hidtil uset smag af moden frugt og varme krydderier. Det er virkelig en unik sensorisk eksplosion du for fornøjelsen af. Farven er en varm gylden som det fossile rav, der fik sit navn i slutningen af ​​det 19. århundrede. Det franske “ambre” er valgt af respekt for franskmændene og deres sublime evne til at lave den vin, hvilke disse smukke og delikate rom-dråber, ikke kunne have været foruden.

A.H. Riise Non Plus Ultra “Ambre d’Or Excellence” er en del af den specielt udviklede treenighed fra A.H. Riise, som de er meget stolte af. Sørg også for at prøve de to brødre, “Non Plus Ultra “Black Edition” og Non Plus Ultra “Very Rare”.

Duft

Syltede blommer, lynghonning og en let røget duft fra egetræsfadet, shortbread kiks og en lys blomster, duftende overtone

Smag

Smagen af modne syltede blommer, vanilje og en sherry-lignende sødme

Eftersmag

Den komplekse sødmefyldt smag fortoner sig langsomt og smagen af sauternedruen træder tydligere frem.

Farve

Varm gylden

 

AH. Riise Rum

Det er kombinationen af Albert Heinrich Riise’s solide farmaceutiske grundlag, en ambition om at finde de helt rigtige lægeurter og så evnen til at iværksætte en autentisk produktion som er ingredienserne bag brandet A.H. Riise Rom.

Albert Heinrich Riise (1810-1882) kom fra Ærøskøbing, hvor hans far, Jens Christian Riise (1773-1812), var skipper. Faderen døde, da Albert var 2 år, men det lykkedes alligevel moderen, Margrethe Elisabeth Krabbe , at give Albert en uddannelse som cand.pharm. Albert var grundlæggende meget opsat på at få sit eget privilegium som apoteker, og da lejligheden bød sig, rejste han i 1838 med sejlskib til Sankt Thomas.

St. Thomas Apothecary Hall A.H. Riise

Han etablerede sammen med en anden læge Apotek i St. Thomas, 4 år senere købte han sin kompagnon ud. A.H. Riise havde store planer for sit apotek. Han så ikke blot markeds muligheder i Dansk Vestindien, men også så langt væk som Puerto Rico og det sydamerikanske fastland. Albert fandt hurtig ud af, at der var gode penge i at forhandle andet end apotekervarer, så han solgte også husholdnings-artikler, kosmetik, konserves, chokolade og meget andet.

A.H. Riise-brandet bliver født

Albert Riise var uhyre kvalitetsbevidst. Han samarbejdede med læger, var pioner indenfor destillation af rom og bitter, der i starten blev brugt som en kærkommen medicin mod maveonder og andre genvordigheder. Han udviklede og raffinerede stærke brands som Old St. Croix Brand, Riise’s Guava rom, A.H. Riise rom med flere. Albert blev så rig på sin rom, som han eksporterede til adskillige lande, at han i 1860 vakte stor opsigt ved i København at leje et dampskib til sig, sin familie og to sorte barnepiger for at besøge sin gamle mor i Ærøskøbing.

Yderligere information

Vægt1.6 kg

Du kunne også være interesseret i...