Diemersdal – Matys Red

kr. 79,50

Durbanville, Sydafrika

Cabernet Sauvignon, Merlot, 14,3% vol.

Matys Red er en super saftig og herlig vin. Den dufter af tydelige røde bær, krydderier og mørk chokolade. Smagen er let krydret og de varme sydafrikanske toner bakkes fint op af solmodne solbær, brombær og røde kirsebær. Harmonisk og blød afslutning, der gør vinen til en rigtig charmerende og umiddelbar rødvin.

Varenummer (SKU): 10348 Kategorier: , , Tags: , , , , , ,

Beskrivelse

Diemersdal – Matys Red

Durbanville, Sydafrika

Cabernet Sauvignon, Merlot, 14,3% vol.

Matys Red er en super saftig og herlig vin. Den dufter af tydelige røde bær, krydderier og mørk chokolade. Smagen er let krydret og de varme sydafrikanske toner bakkes fint op af solmodne solbær, brombær og røde kirsebær. Harmonisk og blød afslutning, der gør vinen til en rigtig charmerende og umiddelbar rødvin.

Denne vin er produceret på 75 % Cabernet Sauvignon og 25 % Merlot. Vinen gærer i åbne kar i 5-7 dage ved 24–28 °C. Herefter får vinen 10 mdr. på brugte franske 225 l. egetræsfade.

Vinen passer perfekt til de fleste let krydrede kyllinge- og griseretter. Men er også ideel til barbecue, grillretter, flæskesteg eller marinerede lammekoteletter.

Serveres ved 16 – 18 grader. Det kan være direkte fra kælder- eller garagegulvet. Så er vinen ”svalet” og præsenterer sig langt flottere, end hvis den er smålunken.

Om producenten

Diemersdals historie går helt tilbage til 1698. Gårdens navn kom nu først til i 1700tallet, hvor Kaptajn Diemer gik i land i Sydafrika og giftede sig til både hustru og jord. Familien Louw købte gården i 1885 og har siden udvidet farmen, så den nu dækker mere end 340 hektarer, hvoraf de 180 hektarer er beplantet med vinstokke.

Diemersdal er beliggende i sub-regionen ”Durbanville” i Western Cape-provinsen tæt på byen Cape Town. Vi er i det sydvestlige hjørne af Sydafrika på de kølige skråninger af Dorstberg og med det berømte Taffelbjerg (Table Mountain) som malerisk baggrundskulisse.

I dag er det sjette generation, der har overtaget roret i familiefirmaet. Thys Diemersdal blev ansvarlig for produktionen i 2005 og egentlig var det Thys’ idé at blive kendt som Sauvignon Blanc-specialist, men efter en række flotte internationale anerkendelser af husets røde vine, er produktionen nu på 60 % røde- og 40 % hvide vine. Hos Diemersdal er det en dyd at være opmærksom på detaljerne i produktionen af vin. Derfor eksperimenterer de også gerne med både nye teknikker, tønder og gærtyper. De røde vine bliver gæret i store åbne kar for at fremelske de naturlige smagsstoffer og samtidig blødgøre tanninerne. Det er også vigtigt, at vælge de rigtige typer af fade til de forskellige druesorter. Diemersdal har bygget et nyt state-of-art vineri til produktionen af de hvide vine. Det giver dem mulighed for at producere de helt friske og liflige hvidvine, som også er husets varemærke.

Etiketten: De seks generationers underskrift pryder etiketten

 

 

Yderligere information

Vægt 1,18 kg
Størrelse 8 × 8 × 30 cm
Mængde rabat

2 styks pris