A.H. Riise Non Plus Ultra Sauternes Cask Rum

DKK 869,00

A.H. Riise Non Plus Ultra Sauternes Cask Rum
Rom, 70 cl. 42% Vol.

Non Plus Ultra “Sauternes Cask” er en speciel version af A.H. Riise Non Plus Ultra Rum. Den har fået en yderligere seks måneder ”cask finish” på Sauternes fad fra Chateau Lafon. Denne “cask finish” giver en meget fyldig, frugtagtigt, fløjelsblød, delikat og sød smagsoplevelse. En Super Premium Rum af hvilken, der kun produceres 12.000 flasker af om året.

EAN: 5712421014003 Varenummer (SKU): 10162 Kategorier: , Tags: , , , , , , ,

Beskrivelse

A.H. Riise Non Plus Ultra Sauternes Cask Rum, 70 cl. 42% Vol

Non Plus Ultra “Sauternes Cask” er en speciel version af A.H. Riise Non Plus Ultra Rum. Den har fået en yderligere seks måneder ”cask finish” på Sauternes fad fra Chateau Lafon. Denne “cask finish” giver en meget fyldig, frugtagtigt, fløjelsblød, delikat og sød smagsoplevelse. En Super Premium Rum af hvilken, der kun produceres 12.000 flasker af om året.

A.H. Riises masterblender siger selv, at Non Plus Ultra Sauternes Cask Rum er hans ypperste skaberværk. Der er absolut intet, der er overladt til tilfældighederne. Processen er styret med hård hånd: Fra den facetslebne karaffel over drikkens dybe glød til den endelige nydelse.

Non Plus Ultra Sauternes Cask Rum er en sublim romoplevelse. Du får den næppe meget bedre.

Non Plus Ultra Sauternes Cask Rum er enestående rom

Ifølge legenden prydede ’Non Plus Ultra’ Herkules søjler. Søjlerne var placeret nær Gibraltarstrædet. Her markerede de grænsen mellem den kendte og den ukendte verden.

A.H. Riise har givet det forpligtende navn til en af vores bedste Ultra Premium-rommer. Kun de bedste dråber fra de absolut ældste og absolut bedste fade er anvendt. Og det har skabt en helt ultimativ rom fra A.H. Riise.

Non Plus Ultra Sauternes Cask Rum er en del af en spirituøs treenighed. Prøv også de to brødre A.H. Riise Non Plus Ultra Very Rare og A.H. Riise Non Plus Ultra Black Edition.

Duft

Syltede gule blommer med appelsinskal, lynghonning, og en lille aromatisk brændt note fra egefadet. Shortbread-kager og en let blomstret samt parfumeret overtone

Smag

Smagen af de modne og aromatiske syltede blommer dominerer, og alle noterne fra næsen går igen

Eftersmag

Den fede smag toner meget langsomt ud

AH. Riise Rum

Det er kombinationen af Albert Heinrich Riise’s solide farmaceutiske grundlag, en ambition om at finde de helt rigtige lægeurter og så evnen til at iværksætte en autentisk produktion som er ingredienserne bag brandet A.H. Riise Rom.

Albert Heinrich Riise (1810-1882) kom fra Ærøskøbing, hvor hans far, Jens Christian Riise (1773-1812), var skipper. Faderen døde, da Albert var 2 år, men det lykkedes alligevel moderen, Margrethe Elisabeth Krabbe , at give Albert en uddannelse som cand.pharm. Albert var grundlæggende meget opsat på at få sit eget privilegium som apoteker, og da lejligheden bød sig, rejste han i 1838 med sejlskib til Sankt Thomas.

St. Thomas Apothecary Hall A.H. Riise

Han etablerede sammen med en anden læge Apotek i St. Thomas, 4 år senere købte han sin kompagnon ud. A.H. Riise havde store planer for sit apotek. Han så ikke blot markeds muligheder i Dansk Vestindien, men også så langt væk som Puerto Rico og det sydamerikanske fastland. Albert fandt hurtig ud af, at der var gode penge i at forhandle andet end apotekervarer, så han solgte også husholdnings-artikler, kosmetik, konserves, chokolade og meget andet.

A.H. Riise-brandet bliver født

Albert Riise var uhyre kvalitetsbevidst. Han samarbejdede med læger, var pioner indenfor destillation af rom og bitter, der i starten blev brugt som en kærkommen medicin mod maveonder og andre genvordigheder. Han udviklede og raffinerede stærke brands som Old St. Croix Brand, Riise’s Guava rom, A.H. Riise rom med flere. Albert blev så rig på sin rom, som han eksporterede til adskillige lande, at han i 1860 vakte stor opsigt ved i København at leje et dampskib til sig, sin familie og to sorte barnepiger for at besøge sin gamle mor i Ærøskøbing.

Yderligere information

Vægt 1.8 kg