Beskrivelse
A.H. Riise Family Reserve Solera 1838 Rum
Rom 70 cl. 42% Vol
Denne rom, som henvender sig til livsnydere, er oprindeligt forbeholdt efterkommerne af A.H. Riise. A.H. Riise Family Reserve Solera 1838 Rum er typisk blevet udskænket, når hele slægten samles hvert femte år.
Men nu er denne eksklusive rom gjort tilgængelig for et bredere publikum. For dem, der sætter pris på at fordybe sig i ædel fadlagret spiritus, er der nu en enestående mulighed for at smage noget absolut unikt.
Duft
Mørke krydderier og en antydning af røg. Syltet appelsinskal og umami
Smag
Først frugtbolcher, så kommer en mere kraftig note med lyst læder og kardemomme
Eftersmag
Råcreme med citron tilsmagt med kaneldrys
Solera-metoden gør Family Reserve Solera 1838 unik
A.H. Riise Family Reserve Solera 1838 Rum trækker på det absolut bedste fra porteføljen af A.H. Riises bedste og ældste fade. Den er lagret i A.H. Riises dybe, svale romkældre. Og når masterblenderen har sammensat de gamle rommer, efterlagres rommen yderligere efter Solera-metoden.
Metoden er et lagringssystem, ofte med 5-6 tøndelag i højden og et antal på langs, der former en pyramide. Den yngste rom, der ligger øverst, tappes ned i den ældre række nedenunder. Hver gang en række er opfyldt, tappes denne blend ned i rækken under.
Sådan foregår det, indtil alle tønderne er fyldt. Den nederste række, kaldet Solera-rækken, har derfor en lille procentdel af hver årgang i sig og byder på en velsmagende rom, der er værd at vente på.
AH. Riise Rum
Det er kombinationen af Albert Heinrich Riise’s solide farmaceutiske grundlag, en ambition om at finde de helt rigtige lægeurter og så evnen til at iværksætte en autentisk produktion som er ingredienserne bag brandet A.H. Riise Rom.
Albert Heinrich Riise (1810-1882) kom fra Ærøskøbing, hvor hans far, Jens Christian Riise (1773-1812), var skipper. Faderen døde, da Albert var 2 år, men det lykkedes alligevel moderen, Margrethe Elisabeth Krabbe , at give Albert en uddannelse som cand.pharm. Albert var grundlæggende meget opsat på at få sit eget privilegium som apoteker, og da lejligheden bød sig, rejste han i 1838 med sejlskib til Sankt Thomas.
St. Thomas Apothecary Hall A.H. Riise
Han etablerede sammen med en anden læge Apotek i St. Thomas, 4 år senere købte han sin kompagnon ud. A.H. Riise havde store planer for sit apotek. Han så ikke blot markeds muligheder i Dansk Vestindien, men også så langt væk som Puerto Rico og det sydamerikanske fastland. Albert fandt hurtig ud af, at der var gode penge i at forhandle andet end apotekervarer, så han solgte også husholdnings-artikler, kosmetik, konserves, chokolade og meget andet.
A.H. Riise-brandet bliver født
Albert Riise var uhyre kvalitetsbevidst. Han samarbejdede med læger, var pioner indenfor destillation af rom og bitter, der i starten blev brugt som en kærkommen medicin mod maveonder og andre genvordigheder. Han udviklede og raffinerede stærke brands som Old St. Croix Brand, Riise’s Guava rom, A.H. Riise rom med flere. Albert blev så rig på sin rom, som han eksporterede til adskillige lande, at han i 1860 vakte stor opsigt ved i København at leje et dampskib til sig, sin familie og to sorte barnepiger for at besøge sin gamle mor i Ærøskøbing.