Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut

kr. 199,00

Follador – Veneto, Italien
Hvidvin – Glera – 75 cl – 11,5% Vol.

Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut har livlige små bobler stiger flot op i glasset og gør vinen indbydende allerede ved første øjekast.  Da vinen er helt tør er den, udover aperitif, meget ideel til fisk, skaldyr og naturligvis når der skal bobler til at fejre de vigtige ting i livet.
Servér den mousserende vin afkølet ved 8-9 °C.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 10435 Kategorier: , Tags: , ,

Beskrivelse

Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut

Follador – Limited Edition 250års jubilæum – 1769-2019

Follador – Veneto, Italien

Hvidvin – Glera – 75 cl – 11,5% Vol.

Valdobbiadene Prosecco Superiore Brut har livlige små bobler stiger flot op i glasset og gør vinen indbydende allerede ved første øjekast. Strågul farve med grønne reflekser og en intens og vidunderlig duft af æble, pære og blomster. Stor ren og sprød smag med masser af frugt og med lidt mandel og citrus i eftersmagen.
Da vinen er helt tør er den, udover aperitif, meget ideel til fisk, skaldyr og naturligvis når der skal bobler til at fejre de vigtige ting i livet.
Servér den mousserende vin afkølet ved 8-9 °C.

Vinhuset – Baggrund:
I hjertet af Veneto, lidt nord for Venedig, ligger den lille by, Col San Martino, hvor vinhuset, ”Follador”, har til huse. Familien har produceret vin siden 1800-tallet, og i dag er hele familien stadig involveret i firmaet. Landskabet i provinsen Treviso giver med sine smukke dale, milde klima og de mange solskinstimer optimale vilkår for frembringelsen af Prosecco-vinene. Rent teknisk bliver vinene produceret på Charmat-metoden, hvor andengæringen foregår i lukkede rustfrie ståltanke og kulsyren i vinen dermed bevares. Druen til produktionen af Prosecco hedder ”Glera”, også kendt som netop Prosecco-druen.
Nogle udgaver er kun ganske svagt mousserende, kaldet frizzante, mens andre er rene ”Spumante-udgaver”. Denne udgave fra Follador er fra Valdobbiadene, en region der i 2009 fik DOCG-status. Netop herfra kommer de allerbedste Prosecco-vine, og det fornemmer man straks man får Folladors Prosecco Superiore i glasset.

Vin – produktion:
Follador fejrer deres 250-års jubilæum med denne eksklusive og prestigefyldte Brut, som kun er lavet i en begrænset udgave på 30.000 flasker. Flaskerne er endda nummereret.
Vinen er fremstillet på 100% Glera, også bedre kendt som Prosecco-druen. Den er kendt for sine elegante, friske vine, som laves både i stille og mousserende udgaver. Druen dyrkes hovedsageligt i Nordøstitalien, hvor Prosecco-vine ofte afsluttes med et hint af mandel.
Druerne er håndplukket i september fra vinstokke, som er dyrket på en ler- og kalkholdig jordbund. Vinmarkerne er placeret på de højest beliggende sydvestvendte skråninger i 280 meters højde, hvorved druerne sikres den mest optimale soleksponering.
Hjemme på vingården knuses druerne og cyromaceration sker den patenterede Gianfranco Follador Methode, hvor nedkøling ske meget hurtigt og ved lave temperaturer. Herefter er vinen er fremstillet efter Charmat-metoden, også kaldet tryktanksmetoden, hvor vinen tilsættes udvalgte gærtyper i lukkede rustfrie ståltanke. Dette får vinen i tanken til at gå i andengæring. Denne andengæring forløber i 30 dage ved 15-18 °C. Den kulsyre, som opstår ved andengæringen, slippes ikke ud af gæringstanken, og resultatet bliver en vin med fine bobler, som perler i lang tid i glasset. Efter endt andengæring opbevares den mousserende vin i de rustfrie ståltanke i ekstra 120 dage ved 0 °C for yderligere forfining inden aftapning på flaske.

 

Yderligere information

Vægt 1,4 kg

Du kunne også være interesseret i...