Rum Nation Peruano 8 års

kr. 359,00

Dejlig rom fra destilleriet, som laver Ron Millonario. Den har en kraftig smag, som virkelig gengiver sødmen fra melassen med noter af chokolade og sød kaffe. Et hint af the med bergamottesmag og kandiserede frugter. Eftersmagen er sødmefuld med noter af honning. Alkoholen kan mærkes, men er ikke overvældende. Cremet karakter, med noter af Cola. En rom, der kan drikkes af de fleste, og som stadig udfordrer.

70 cl. 42% Vol.

Varenummer (SKU): 10513 Kategorier: , Tags: , , ,

Beskrivelse

Rum Nation Peruano 8 års

Rommen produceres på et destilleri i den nordlige del af Peru. Det har længe været en velbevaret hemmelighed, hvor det var, men det er nu blevet afsløret, at der er tale om destilleriet Pomalca i Chiclayo, som ligger i det nordlige Peru. Samme destilleri der laver Ron Millonario. Den lokale sukkerrørsfabrik, som leverer melasse til destilleriet, er ikke synderligt effektiv, hvilket betyder, at der er en stor del “restsukker” i den melasse, der udgør grundstoffet til gæringen af rommen. Dette er en af de væsentlige årsager til den kraftige smag, som tydeligt kommer til udtryk i denne 8 årige Peruano.

Destilleriet er grundlagt i 1933 og benytter en destillationskolonne, som blev sejlet over fra Skotland. Rommen modnes i tønder fra ” Heaven Hill Bourbon Distilleries” i USA og er ikke solera-lagret.

Duft

Sød, dyb og rund. Duften af melasse er det første, der rammer næsen, sammen med noter af Cola, Aperol og Campari. Ikke eksplosivt men raffineret og delikat.

Smag

Kraftig smag, som virkelig gengiver sødmen fra melassen med noter af chokolade og sød kaffe. Et hint af the med bergamottesmag og kandiserede frugter.

Eftersmag

Sødmefuld eftersmag med noter af honning. Alkoholen kan mærkes, men er ikke overvældende. Cremet karakter, igen med noter af Cola.

Kommentar

Søde og lette aromaer fra en rom, som stadig er kraftig og fyldig. En rom, der kan drikkes af de fleste, og som stadig udfordrer.

Nyd den ren eller i en klassisk Daiquiri

  • 2 dele Peruano 8 år
  • 1 del Friskpresset Lime Juice
  • 1 del Sukker Sirup

Rystes med is, hældes i et cocktailglas og pyntes med en limeskal

70 cl. 42% Vol.

Yderligere information

Vægt 2,0 kg

Du kunne også være interesseret i...