Chardonnay Eckkinzig *** 2016

kr. 239,00

Weingut Knab – Kaiserstuhl, Baden, Tyskland
Hvidvin – Chardonnay – 75 cl – 13,5% Vol.

Dette er Weingut Knab’s top-Chardonnay fra enkeltmarken Eckkinzig, som har Kaiserstuhl’s karakteristiske kalkholdige loess-jord. Resultatet er en charmerende Chardonnay med en flot forening af frugt og fad. Den er kompleks og tæt med en fin mineralitet. Thomas og Johannes Knab nærmer sig skridt for skridt toppen af Kaiserstuhl.

Velegnet til fiskeretter, skaldyr, fjerkræ, prøv den også til cremede oste.

 

 

Varenummer (SKU): 10431 Kategorier: , , Tags: , , , ,

Beskrivelse

Chardonnay Eckkinzig *** 2016

Weingut Knab – Kaiserstuhl, Baden, Tyskland

Hvidvin – Chardonnay – 75 cl – 13,5% Vol.

Dette er Weingut Knab’s top-Chardonnay fra enkeltmarken Eckkinzig, som har Kaiserstuhl’s karakteristiske kalkholdige loess-jord. Druerne høstes i hånden. Vinen gærer og lagrer på bundfaldet i 10 måneder på egetræsfade, hvoraf 1/3 er nye, og 2/3 er brugte. De første fem måneder røres der med mellemrum op i bundfaldet (battonage) for at gøre vinen rund, cremet og kompleks i smagen. De sidste måneder hviler vinen for at bevare den friske syre. Resultatet er en charmerende Chardonnay med en flot forening af frugt og fad. Den er kompleks og tæt med en fin mineralitet. Thomas og Johannes Knab nærmer sig skridt for skridt toppen af Kaiserstuhl.

Spitze Spätburgunder mit mehr”
Weingut Knab har hjemsted i middelalderbyen Endingen, som ligger på den nordøstlige flanke af den legendariske, udslukte vulkan, Kaiserstuhl, i Baden. Kaiserstuhl er et af Tysklands mest berømmede områder til vindyrkning. De forvitrede vulkanske sten og kalkholdige aflejringer af løss giver saftige vine med udpræget mineralitet. Der dyrkes en bred variation af druesorter, men især Pinot-druerne stortrives, og Spätburgunder, Weissburgunder og Grauburgunder høster stor anerkendelse i ind- og udland.

Kvalitet og nænsomhed i mark og kælder
Thomas og Regina Rinker overtog Weingut Knab i 1994. Siden 2015 har sønnen, Johannes, deltaget i den daglige drift efter ønologi-studier i Geisenheim og praktikophold under fjerne himmelstrøg. Familien plejer vinmarkerne med nænsom hånd og høster med lavt udbytte for at fremme vinenes kvalitet og koncentration. Hjemme på vingården er kælderen indrettet til moderne vinfremstilling med temperaturstyret gæring i rustfri ståltanke. Alt efter druesort og ønsket stil modnes vinen efterfølgende på enten rustfri ståltanke, nye barriques eller 60 år gamle, ovale egetræsfade.

Yderligere information

Vægt 1,3 kg

Du kunne også være interesseret i...