Armorik Single Malt Triagoz 1st Lightly peated

kr. 450,00

Whisky, Warenghem, Frankrig, Bretagne, 70 cl. 46% Vol

Wargenhem’s Armorik Triagoz er destilleriets første single malt med røg. Duften og smagen har en rig karakter af frugter fra Amorik med delikate noter af tørv.  Armorik’s Single malt Triagoz er en meget begrænset produktion på kun 2000 flasker til verdens markedet. Det er første gang Armorik har udviklet en peated whisky.

 

Varenummer (SKU): 10220 Kategorier: , , Tags: , , , , ,

Beskrivelse

Armorik Single Malt Triagoz 1st Lightly peated

Whisky, Bretón, Frankrig, 70 cl. 46% Vol

Wargenhem’s Armorik Triagoz er destilleriets første single malt med røg. Duften og smagen har en rig karakter af frugter fra Amorik med delikate noter af tørv.

Armorik’s Single malt Triagoz er en meget begrænset produktion på kun 2000 flasker til verdens markedet. Det er første gang Armorik har eksperimenteret og fremstillet en peated whisky. Den er dobbelt destilleret i den traditionelle pot-still og modnet i egetræs fade.

Armorik er ligger på Bretagnes nordlige kyst, og kaldes Irlands og Skotlands keltiske fætter.Wargenhem Destilleriet er uafhængigt og har været familieejet i over hundrede år. Destilleriet blev bygget i 1900, og var oprindelig kendt for at lave kvalitets likører af lokale planter og frugt.I 1983 besluttede den passionerede direktør Gilles Leizour, at Warenghem skulle være det første franske destilleri til at producere Single Malt Whisky.

For Warenghem destilleriet er kvalitet og stabilitet de vigtigste parametre. Derfor står de selv bag hele processen bag whisky destillering. Lige fra brygning, fermentering, destillering, modning til også selv at stå for at hælde whiskyen på flaske.

Korn: Fransk byg og bretonsk hvede.

Destillationen: Dobbelt destillering i kobber pot stills.

Modning: Her bruges der primært ex-Bourbon og Oloroso sherry fade. Men de har også et nært samarbejde med den sidste bretonske bødker, som laver nogle unikke bretonske egetræsfade fra den lokale skov.

Klima: Mange ligheder med Skotlands vestkyst. Fugtig vind, regn og havgus. Dog med højere temperatur.

 

Yderligere information

Vægt 1,22 kg