ABK6 Reserve Artist Collection Cognac 

kr. 679,00

Cognac, Frankrig, 70 cl. 40% Vol

Cognacen er guldfarve med dybe ravgule højdepunkter. Intens og elegant duft med noter af æble, pærer, kandiseret frugt, kanel og vanilje tilsat et strejf af fad.
Du vil opleve en herlig balanceret smag, der veksler imellem blødheden og den kraftige struktur. Masser af krydderi og vanilje med toner af afdæmpet frugt.

 

Beskrivelse

Domaines Francis Abécassis

ABK6 Reserve Artist Collection Cognac 

Cognac, Frankrig, 70 cl. 40% Vol

Cognacen er guldfarve med dybe ravgule højdepunkter. Intens og elegant duft med noter af æble, pærer, kandiseret frugt, kanel og vanilje tilsat et strejf af fad.
Du vil opleve en herlig balanceret smag, der veksler imellem blødheden og den kraftige struktur. Masser af krydderi og vanilje med toner af afdæmpet frugt.
Druerne til denne vidunderlig Cognac Reserve har groet på kalkholdige skråningerne i 154 meter højde, og kun druer fra områderne Petite Champagne, Grande Champagne og Fin Bois Estates er brugt til denne meget aromatisk Cognac. Den har gennemgået en dobbeltdestillering i traditionelle Charentaise Pot-stills. Dette er den ældste, dyreste og fornemste måde at destillere på. Den har lagret i på nye fade og slutteligt på franske limousin egetræsfade. Det er selve lagringen på egefadet, der giver cognacen sin sjæl og kvalitet.
Etiketten er tegnet af en lokal Kunster ”Julien Drevelle” op er tappet i 10.000 eksemplar.
Kunstneren har kaldt etiketten ”La part des Anges” (englenes del) som er symboliser det, der fordufter igennem lagrings tiden i klæderne.

Vinhuset – baggrund:

Domaines Francis Abécassis er en international Cognac producent, som er kendt for deres høje kvalitet og standard for Cognac, samt deres enorme know how på dette felt. Francis og datteren Elodie har sammen med resten af teamet ved Domaines Francis Abécassis, skabt et førsteklasses-team – også kaldet Abécassis familen. Her har alle hver især deres område hvor de er specialister, og dette giver mulighed for at lave den bedste Cognac, og at kunne forfinede den til det yderste.

Cognachuset ejer 220 hektar som dyrkes bæredygtigt, og med respekt for naturen.
Vineriet er fyldt med moderne udstyr der kan styre temperaturerne, så grundlaget for en vellykket og god vin til destillation er til sted. Huset arbejder kun små portioner i deres produktion – et parti overstiger ikke 25 hektoliter, og destillationstanken – en alambic, en særlige løgformet kobberkeddel tilfører produktionen den helt rigtig elegance og aroma til den færdige Cognac. Der destilleres efter specifikke og tilpassede metoder for at indfange karakteristika fra terroiret, og kunne viderebringe de fine nuancer over til den færdige Cognac. Filosofien er nemlig, at en Cognac skal smage af det sted hvorfra den er dyrket.

Domaines Francis Abécassis står bag brandet ABK6, som har vundet mange anerkendelser for deres Cognacs.

Vin – produktion:

Domaines Francis Abécassis destillerer efter Charentaisemetoden, også kendt som dobbeltdestillation. Vinen destilleres af to gange: den første opvarmning kaldes” La Premiere Chauffe” og giver liv til vinen, der derefter genindføres i alambicen – altså destillationstanken. Den anden destillering kaldes ” La Bonne Chauffe” Destilleringen er manuel, og derfor er destillationsmesterens talent altafgørende for at kunne vurdere hvornår produktet den unge klare væske ”eaux-de-vie”, er færdigt og klar til lagring på tønde. Som en sand kunstner observerer han, lugter og smager, leder efter parfume og ejendommens særlige stil.

At have plads og den nødvendige tid til at alder en cognac er et rigtigt privilegium. Selve lagringen på egetræ har lige så stor betydning som selve destilleringen i Cognacfremstillingen. Domaines Francis Abécassis råder over i alt 20 kældre, og ca. 3500 tønder med et potentiale på ca. 3 millioner liter eau-de-vie til modning. Hver kælder har sin egen stil. Tør eller fugtig, det bringer forskellige karakteristika til Cognacen, og forskellige tønder vil udvikle varierede aromaer. Den unge eau-de-vie er først anbragt i nye egetræer for at erhverve farve og personlighed, så vinen vil blive flyttet til lidt ældre tønder der er 5 til 10 år for at give mere aromatisk kompleksitet. Herefter vil vinen ændre sig som den flyttes i meget ældre tønder, der gradvist giver smidighed og rundhed. Kældermesteren, bestemmer, hvornår Cognacen skal flyttes den fra den ene tønde til den anden, og dermed garantere sin harmoniske udvikling dedikeret til skabelsen af en stor cognac

Alkohol: 40%

 

 

 

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Du kunne også være interesseret i...