Tilbud

Gunderloch Riesling Trocken 2021 vom Roten Schiefer

Original price was: kr. 149,00.Current price is: kr. 129,00.

Hvidvin – Riesling –  Rheinhessen, Tyskland
75 cl. 12,0 % Vol.

Gunderlochs Riesling Trocken vom Roten Schiefer byder på sprøde nuancer af hvide blomster, eksotisk citrus og mineraler. Smagen er ganske vægtig og eftersmagen besidder en fabelagtig sitrende nerve og intensitet. En farlig vin – før du har set dig om er flasken tom! Nyd vinen op til ti år fra høståret, gerne som ledsager til retter med skaldyr eller som aperitif.

Servér vinen ved 11 -13°C.

Varenummer (SKU): 10470 Kategorier: , , Tags: , ,

Beskrivelse

Gunderloch Riesling Trocken 2021

Hvidvin – Riesling,  Rheinhessen, Tyskland

75 cl. 12,0 % Vol.

Gunderlochs Riesling Trocken vom Roten Schiefer er lavet af druer høstet på de tre top marker: Rothenberg, Pettenthal og Hipping, som alle byder på den røde lerskifer der også lægger navn til vinen. Den byder på sprøde nuancer af hvide blomster, eksotisk citrus og mineraler. Smagen er ganske vægtig og eftersmagen besidder en fabelagtig sitrende nerve og intensitet. En farlig vin – før du har set dig om er flasken tom! Nyd vinen op til ti år fra høståret, gerne som ledsager til retter med skaldyr eller som aperitif.

Vinhus med historisk tyngde

Weingut Gunderloch er en af Tysklands bedste og mest berømmede vingårde. Familien Gunderloch var i 1910 blandt stifterne af VDP (Verband Deutscher Prädikatsweingüter), som i dag består af Tysklands vinelite med omkring 200 medlemmer, der stræber efter den ypperste kvalitet. Johannes Hasselbach, som er 6. generation, bestyrer nu ejendommens 26 hektar og viderefører også familietraditonen som præsident for VDP, Rheinhessen Chapter.

Ingen genveje til kvalitet

Han er berygtet for sin kompromisløse holdning til, hvordan en vin skal laves. I hans verden findes der ingen genveje til kvalitet – kun arbejde, arbejde og atter arbejde. Johannes er lidt atypisk ikke uddannet ønolog, men drager nytte af erfaringer og viden fra sin opvækst og fra praktikophold i New Zealand, Australien og Chile. Det er et bevidst valg, for han tror ikke på ”technical winemaking”, som han mener indpoder vinmageren at se risici fremfor potentiale. Med afsæt i sin intuition og sunde fornuft, arbejder han ud fra økologiske principper i marken, og i kælderen er tilgangen så ren som mulig ud fra et ”non additive”-princip. Han kunne aldrig drømme om at hæve alkoholniveauet ved at tilsætte sukker (chaptalisere), justere syreindholdet eller tilføje aromaer til mosten. Gunderloch har i årevis arbejdet ud fra økologiske dyrkningsprincipper og tager i 2020 skridtet fuldt ud og ansøger om officiel øko-certirficering.

To exceptionelle marker

Gunderloch arbejder især med to marker; Pettenthal-marken ved byen Nierstein og Rothenberg-marken ved Nackenheim. Begge ligger i det nordligste Rheinhessen med direkte udsyn over Rhinen, som reflekterer solens stråler op på markerne, så druerne kan opnå en perfekt modenhed. De to marker er blandt Rheinhessens allerstejleste, hvilket sikrer en optimal eksponering til solen.

Navnet Gunderloch er et kvalitetsstempel i sig selv

Når der blot står “Rheinhessen Riesling Trocken” på etiketten, kan der næsten være hvad som helst i flasken. Men hvis der også står “Gunderloch”, har du straks en solid garanti for kvaliteten! Vinen laves på druer fra de nedre skråninger af Rothenberg-marken.

Servér vinen ved 11 -13°C.

Yderligere information

Vægt 1,4 kg