Great Dane Rum 5 års

kr. 499,00

 

Rom – Barbados – 70 cl. 42,4 % Vol

Destilleret på Barbados på lokal sukkerrørmelasse hos Foursquare og efterfølgende lagret  i 5 år i det tropiske klima på gamle amerikanske bourbon egetræsfade. Du får med andre ord en lagret rom i klassisk caribisk stil. Masser af nybagt franskbrød i duften, honningkage, rosiner og vanilje i smagen. Her får du rigtig meget rom for pengene.

 

Varenummer (SKU): 10522 Kategorier: , , Tags: , , , ,

Beskrivelse

Great Dane Rum 5 års

Destilleret på Barbados på lokal sukkerrørmelasse hos vores venner hos Foursquare og efterfølgende lagret  i 5 år i det tropiske klima på gamle amerikanske bourbon egetræsfade. Du får med andre ord en lagret rom i klassisk caribisk stil. Masser af nybagt franskbrød i duften, honningkage, rosiner og vanilje i smagen. Her får du rigtig meget rom for pengene: Lækker årgangs-rom der leveres i flot gaveæske.

70 cl. 42,4 % Vol

  • Destilleret: Barbados
  • Lagret: Fem år i Ex bourbon
  • Lagringstemperatur: 20-45 °C
  • Duft: Nybagt franskbrød, honningkage, tørret frugt og lækkert tørt egetræ
  • Smag: Tørret frugt, tydelig sødme, flødekaramel, rosiner, vanilje, modne bananer, flormelis og honning.
  • Sukker: 20 gram/liter

Hvad er årgangsrom? En årgangsrom er en rom der har ligget et specifikt antal år. Altså en rom der har lagret i fx 5 år. Man kan få rom der har ligget mange år og rom der har ligget kortere tid. Her får du altså en rom der har lagret 5 år på fade der tidligere har været brugt til amerikansk bourbon. Den type fade giver en klassisk vanilje smag som man kender det fra caribisk rom. I Caribien bruger man oftest bourbon fade da de er nemme at få fat i: De må kun bruges en gang til den amerikanske majs-whiskey bourbon og så kan de nemt sejles sydpå til de caribiske øer.

Det er ikke alderen alene der afgør hvor “god” en rom er. Der er mange andre faktorer der har betydning for det færdige resultat. Fx hvilke fade rommen har ligget på og ikke mindst hvor god stand fadene er i: Hvor mange gange er det brugt? Hvor gamle er de osv.? Derudover har temperatur, luftfugtighed og kvaliteten af den lyse, ulagrede rom der bliver lagt på fad, også stor betydning.

Er rom mørkt fordi det er lagret? Ja – men du kan godt blive snydt hvis du udelukkende går efter farven. Rommen tager farve fra de træfade den ligger på og bliver langsomt mørkere med tiden. Det er dog tilladt at justere farven efterfølgende. Dvs. at du kan købe en rom der er meget mørk, men hvor farven ikke er kommet udelukkende fra træ. Du skal altså ikke altid gå efter den mørkeste rom, men også kigge på alder, hvilke fade der er brugt mm. Der er ikke tilsat farve til Great Dane 5 års.

Yderligere information

Vægt 1,5 kg

Du kunne også være interesseret i...