A.H. Riise Royal Danish Navy Strength Rum

kr. 530,00

Rom, Saint Thomas, 70 cl. 55% Vol

En relancering ud fra den originale opskrift på ”Royal Navy Strength Rom”, en rom som Albert Heinrich Riise kreerede og leverede til flådens skibe, når de anløb havnen i Charlotte Amalie på St. Thomas. Rommen er ”blend” af flere, op til 20 år gamle rom af typen ”Vedderburn og Plummer” – Melassebaseret rom, der kendetegnes ved langsom gæring og Pot-still destilleret op til 85% alkohol styrke.

Varenummer (SKU): 10154 Kategorier: , Tags: , , , , , , ,

Beskrivelse

A.H. Riise Royal Danish Navy Strength Rum

Rom, Saint Thomas, 70 cl. 55% Vol

En relancering ud fra den originale opskrift på ”Royal Navy Strength Rom”, en rom som Albert Heinrich Riise kreerede og leverede til flådens skibe, når de anløb havnen i Charlotte Amalie på St. Thomas.

Rommen er ”blend” af flere, op til 20 år gamle rom af typen ”Vedderburn og Plummer” – Melassebaseret rom, der kendetegnes ved langsom gæring og Pot-still destilleret op til 85% alkohol styrke.

Det giver en fantastisk rom med en ekstremt mørk, næsten sort farve og stor kompleksitet. Riise Royal Navy Strength Rum er hånd blended i små partier og er ikke koldfiltreret eller tilsat karamel.

A.H. Riise Navy Strength Rum – fornem rom til flåden

A.H. Riise Navy Strength Rum 55 % er et af flere eksempler på den relation, der tidligt opstod mellem danske flåde og A.H. Riise.

Rom var nemlig en central del af lønnen, når søfolk gjorde tjeneste i den danse krigs- eller handelsflåde. Og den skulle være særligt stærk. Derfor testede søfolkene rommens alkoholprocent ved at hælde rom på krudtet. Kunne krudtet stadig antændes, havde kvartermesteren ikke fortyndet rommen.

Samtidig gjorde A.H. Riises velsmagende rom også, at de danske søfolk ikke døde af tørst. Så den fornemme A.H. Riise Navy Strength Rum 55 % og landets fornemste rommager gjorde allerede tidligt en forskel for danskere.

Duft

Henkogt mørk frugt, brændte figner, appelsinskal, kaffe, lakrids, melasse og cedertræ

Smag

Cremet, krydret og meget elegant smag af pomerans og bergamot frugter, samt fyldig med sherry-karamel, dadler, kardemomme og eukalyptus

Eftersmag

Lang, massiv, fed, cremet, sødmefuld og krydret med en dejlig myntet overtone

AH. Riise Rum

Det er kombinationen af Albert Heinrich Riise’s solide farmaceutiske grundlag, en ambition om at finde de helt rigtige lægeurter og så evnen til at iværksætte en autentisk produktion som er ingredienserne bag brandet A.H. Riise Rom.

Albert Heinrich Riise (1810-1882) kom fra Ærøskøbing, hvor hans far, Jens Christian Riise (1773-1812), var skipper. Faderen døde, da Albert var 2 år, men det lykkedes alligevel moderen, Margrethe Elisabeth Krabbe , at give Albert en uddannelse som cand.pharm. Albert var grundlæggende meget opsat på at få sit eget privilegium som apoteker, og da lejligheden bød sig, rejste han i 1838 med sejlskib til Sankt Thomas.

St. Thomas Apothecary Hall A.H. Riise

Han etablerede sammen med en anden læge Apotek i St. Thomas, 4 år senere købte han sin kompagnon ud. A.H. Riise havde store planer for sit apotek. Han så ikke blot markeds muligheder i Dansk Vestindien, men også så langt væk som Puerto Rico og det sydamerikanske fastland. Albert fandt hurtig ud af, at der var gode penge i at forhandle andet end apotekervarer, så han solgte også husholdnings-artikler, kosmetik, konserves, chokolade og meget andet.

A.H. Riise-brandet bliver født

Albert Riise var uhyre kvalitetsbevidst. Han samarbejdede med læger, var pioner indenfor destillation af rom og bitter, der i starten blev brugt som en kærkommen medicin mod maveonder og andre genvordigheder. Han udviklede og raffinerede stærke brands som Old St. Croix Brand, Riise’s Guava rom, A.H. Riise rom med flere. Albert blev så rig på sin rom, som han eksporterede til adskillige lande, at han i 1860 vakte stor opsigt ved i København at leje et dampskib til sig, sin familie og to sorte barnepiger for at besøge sin gamle mor i Ærøskøbing.

Yderligere information

Vægt 1,6 kg