Leo Aumann – Rotgifler Ried Flamming 2016

kr. 129,00

Tribuswinkel, Østrig
Rotgipfler Ried Flamming, 75 cl – 14 % Vol.

Leo Aumanns Rotgipfler Ried Flamming er en tør og meget kompleks hvidvin. Bouqueten er krydret med noter af tropiske frugter og moden pære. Smagen er meget elegant, fyldig og intens med noter af eksotiske frugter.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 10320 Kategorier: , , Tags: , , , ,

Beskrivelse

Leo Aumann – Rotgifler Ried Flamming 2016

Tribuswinkel, Østrig

Rotgipfler Ried Flamming, 75 cl – 14 % Vol.

Leo Aumanns Rotgipfler Ried Flamming er en tør og meget kompleks hvidvin. Bouqueten er krydret med noter af tropiske frugter og moden pære. Smagen er meget elegant, fyldig og intens med noter af eksotiske frugter.

Badnerberg-marken Flamming er navngiver til denne hvidvin Rotgipfler Ried ”Flamming”.
Vinen er fremstillet på 100 % Rotgipfler, som er en lokal og sjælden druesort, der næsten udelukkende dyrkes i Thermenregion. Rotgipfler-vine er fyldige, og har en udtalt krydret bouquet.

Druerne er håndhøstede fra vinstokke, der er dyrket på en sand- og lerholdig jordbund. Rotgipfler-druerne er nøje selekteret, så kun de friske og modne druer anvendes. De plukkede druer læsses nænsomt, så man er sikre på, at druerne er intakte, når de når frem til vingården. Hjemme på vingården afstilkes druerne og presses forsigtigt. Druemosten har gennemgået en koldgæring på rustfri ståltanke. Når gæringen er afsluttet, bliver vinen lidt tid sammen med gærresterne, inden den filtreres og kommes på flaske.

Velegnet til fjerkræ, kalvekød samt fiske- og pastaretter.

Servér hvidvinen afkølet ved 10 °C.

Vinen kan med fordel dekanteres.
Den er drikkeklar nu, men har potentiale til at ligge i 7 år.

 

Om Producenten

Leo Aumann står for kvalitet og topvine fra Tribuswinkel i Thermenregionen, syd for Wien i Østrig. Vingården har været familiedrevet i mere end to årtier. Vinhuset fremstiller både hvid-, rød-, mousserende og søde vine. Alle vine med karakter, der afspejler det milde klima, de varme somre med mange solskinstimer og det ekstraordinære forskelligartede terroir i regionen.

Vinhusets ambition er at producere de bedste vine, som på flotteste vis afspejler regionen, naturen og vinstokkenes dybe rødder. Leo Aumann er en familie, som har dedikeret deres liv til vingården og bygger deres vinproduktion på et stort håndværk og en utrættelig lidenskab. De har hjertet og sjælen med i deres arbejde, hvor der sættes kompromisløse kvalitetskrav til de færdige vine. Disse elementer er opskriften bag vingårdens store succes.
Deres holdning til god vin er følgende: ”En god vin er som en god oplevelse. Den vil blive husket for evigt”, citat Leo Aumann.

Thermenregionen syd for Wien er et af de mest berømte og ældste vindyrkningsområder i Østrig. Rester af muslinger, snegle og andet liv fra havet kan stadig findes i den ler- og sandholdige jordbund, som er specielt udbredt i området. Regionen er opkaldt efter de varme, svovlholdige kilder ved byen Baden, hvor romerne anlagde badehuse for mere end 2000 år siden. Derfor går regionen også under navnet, Spa-regionen. Romerne anlagde deres kurbad med stor omhu, da klimaet i Thermenregionen er lunt og tørt. Samtidig bragte romerne også vinstokke til området, og startede den første vinproduktion i regionen. Desuden har det milde klima været medvirkende til en lang tradition for vinproduktion. Senere perfektionerede cisterciensermunkene vinavlen. I dag er Leo Aumann en fantastisk ambassadør for området, der bestræber sig på at få mest muligt ud af jorden, klimaet og vinmarkerne for i sidste ende at opnå den bedste kvalitet og umiskendelige stil, som kendetegner vingårdens og regionens vine.

Yderligere information

Vægt 1,32 kg
Størrelse 8 × 8 × 30 cm
Mængde rabat

2 styks pris