A.H. Riise Royal Danish Navy Frogman Edition Rum

kr. 549,00

Rom, 70 cl. 58% Vol

Denne Frogman rom er en koncentreret udgave af A.H Riises velkendte Navy rom serie. Den er blendet af op til 20 år gammel rom destillater og er med sine 58% alkohol en fortættet og unik smagsoplevelse. Rommen er skabt i respekt for og i samarbejde med det danske frømandskorps, hvis opgaver i udstrakt grad er maritime.

Ikke på lager

Varenummer (SKU): 10148 Kategorier: , Tags: , , , , , , ,

Beskrivelse

A.H. Riise Royal Danish Navy Frogman Edition Rum

Rom, 70 cl. 58% Vol

Denne Frogman rom er en koncentreret udgave af A.H Riises velkendte Navy rom serie. Den er blendet af op til 20 år gammel rom destillater og er med sine 58% alkohol en fortættet og unik smagsoplevelse. Rommen er skabt i respekt for og i samarbejde med det danske frømandskorps, hvis opgaver i udstrakt grad er maritime.

Det Danske Frømands Korps blev oprettet i 1957 med forbillede og inspiration fra bl.a. det britiske Special Boat Service (SBS), de Amerikanske Underwater Demolition Teams (UDT & U.S. Navy Seals)  Ligesom de danske frømænd er noget ganske særligt, er rommen det også. Efter endt tjeneste som Frømand har man mulighed for at træde ind i frømændenes forening Conventus Ranae. Foreningen har til formål at styrke fællesskabet mellem aktive og tidligere Frømænd. Medlemmerne er forpligtet til, uopfordret og indenfor rimelighedens grænser at hjælpe andre medlemmer af foreningen, som måtte have brug for økonomisk, social eller moralsk støtte. A.H. Riise leverede oprindeligt rom til den danske flåde. Flåden beskyttede dansk territorium og handelsskibe som sejlede til og fra de Dansk Vestindiske øer imod pirateri. Frømandskorpset flere gange været indsat i nogle verdens brændpunkter, for at bekæmpe blandt andet pirateri, i Middelhavet, Mellemøsten, Afrika og det indiske ocean. Ved køb af denne rom støtter man gennem A.H. Riise  Conventus Ranae og Anders Lassen fonden, som uddeler årlige legater til personer, som har ydet en særlig indsats for Danmark.

Duft

På trods af den høje styrke, er duften ret mild med noter af julekage, læder og cigar

Smag

Jovist er der et ”bid” fra alkoholen, men det bringer en interns smag af henkogte kirsebær, brændt figen og cigarkasse og en citrusnote på toppen, der giver en god balance

Eftersmag

Alt fra smagen fader langsomt og cremet ud

AH. Riise Rum

Det er kombinationen af Albert Heinrich Riise’s solide farmaceutiske grundlag, en ambition om at finde de helt rigtige lægeurter og så evnen til at iværksætte en autentisk produktion som er ingredienserne bag brandet A.H. Riise Rom.

Albert Heinrich Riise (1810-1882) kom fra Ærøskøbing, hvor hans far, Jens Christian Riise (1773-1812), var skipper. Faderen døde, da Albert var 2 år, men det lykkedes alligevel moderen, Margrethe Elisabeth Krabbe , at give Albert en uddannelse som cand.pharm. Albert var grundlæggende meget opsat på at få sit eget privilegium som apoteker, og da lejligheden bød sig, rejste han i 1838 med sejlskib til Sankt Thomas.

St. Thomas Apothecary Hall A.H. Riise

Han etablerede sammen med en anden læge Apotek i St. Thomas, 4 år senere købte han sin kompagnon ud. A.H. Riise havde store planer for sit apotek. Han så ikke blot markeds muligheder i Dansk Vestindien, men også så langt væk som Puerto Rico og det sydamerikanske fastland. Albert fandt hurtig ud af, at der var gode penge i at forhandle andet end apotekervarer, så han solgte også husholdnings-artikler, kosmetik, konserves, chokolade og meget andet.

A.H. Riise-brandet bliver født

Albert Riise var uhyre kvalitetsbevidst. Han samarbejdede med læger, var pioner indenfor destillation af rom og bitter, der i starten blev brugt som en kærkommen medicin mod maveonder og andre genvordigheder. Han udviklede og raffinerede stærke brands som Old St. Croix Brand, Riise’s Guava rom, A.H. Riise rom med flere. Albert blev så rig på sin rom, som han eksporterede til adskillige lande, at han i 1860 vakte stor opsigt ved i København at leje et dampskib til sig, sin familie og to sorte barnepiger for at besøge sin gamle mor i Ærøskøbing.