Torre Rracina 2018

DKK 99,00

Casa Vinicola Botter – Sicilien, Italien
Rødvin – Nero d’Avola – 75 cl – 13,5% Vol.

Torre Rracina er lavet delvist på appassimento metoden. Det resulterer i en intens, rød farve og en saftig vin, som er rund og frugtig med intense aromaer af modne frugter, tørrede figner, vanilje og krydderier. Tanninerne er velintegrerede og runder af med en blød og fyldig finish. Vinen er fortræffelig til retter med stegt og grillet kød, vildt og faste oste.

 

Mængde rabat

Antal 1-2 3-5 6+
Pris pr stk.DKK 99,00DKK 94,05DKK 89,10

Mængde rabat ved. min 3 fl. -5%, ved 6 fl. -10%

EAN: 8008863043204 Varenummer (SKU): 10412 Kategorier: , , , Tags: , ,

Beskrivelse

Torre Rracina 2018

Casa Vinicola Botter – Sicilien, Italien

Rødvin – Nero d’Avola- 75 cl – 13,5% Vol.

Torre Rracina er lavet delvist på appassimento metoden. Det resulterer i en intens, rød farve og en saftig vin, som er rund og frugtig med intense aromaer af modne frugter, tørrede figner, vanilje og krydderier. Tanninerne er velintegrerede og runder af med en blød og fyldig finish. Vinen er fortræffelig til retter med stegt og grillet kød, vildt og faste oste.

En smeltedigel af kulturer
Sicilien har gennem århundreder været stærkt påvirket af andre kulturer. Der er indflydelse fra fønikerne, grækerne, romerne, araberne ligesom også normannerne, tyskerne og spanierne har sat deres spor. Siciliens vinkultur er gammel. I Homers Odysse, drikker Odysseus kyklopen, Polyfem, beruset i vin før han blænder hans øje og dermed kan undslippe. I romertiden var sicilianske vine som Mamertinum, Tauromenitanum og Populatum værdsat for deres kvalitet, lige som øens specialitet Marsala, var værdsat i slutningen af ​​det 18. århundrede af den britiske admiral Nelson.

Et vinmæssigt kvantespring
I dag er Sicilien stadig et af Italiens ​​centre for ”bulkvin” og en væsentlig bidragsyder til Europas vin sø. Mindre end 20% af øens produktion tappes i området. Hvor ingen vil hævde, at Sicilien har lagt alle sine problemer bag sig, så har øen i dag rejst sig til at være en af ​​de mest spændende vinregioner i Europa, takket være en interessant kombination af rigeligt med solskin, stor variation i topografi og jordbund, samt de gode indfødte druer. Investering i ny og bedre teknologi har ligeledes været med til at sikre øen, hvad der nærmest kan betegnes som et vinmæssigt kvantespring.

Torre Rracina Nero d’Avola Sicilia DOC
Vinen består af 100% Nero d’Avola. I forbindelse med høsten efterlades en del af druerne på vinstokkene, hvor de over de næste 2 uger dehydrerer, skrumper ind og mister halvdelen af deres vægt. Det koncentrerer sukkeret og giver aromaer af blomme og rosiner. Druerne høstes derefter i hånden og vinificeres efter klassiske metoder. Efter endt gæring trækker mosten på drueskindet i en længere periode for at udtrække aromaer og den karakteristiske, røde farve. Vinen lagrer derefter 5 – 6 måneder på egetræsfade, hvilket tilfører behagelige noter af krydderier og vanille.

Rig, koncentreret og fyldig frugtbombe
Torre Rracina er lavet delvist på appassimento metoden. Det resulterer i en intens, rød farve og en saftig vin, som er rund og frugtig med intense aromaer af modne frugter, tørrede figner, vanille og krydderier. Tanninerne er velintegrerede og runder af med en blød og fyldig finish. Vinen er fortræffelig til retter med stegt og grillet kød, vildt og faste oste.

 

Yderligere information

Vægt1.3 kg