Thy Whisky no. 15 “Fjordboen” økologisk

DKK 1.000,00

Fra Gyrup i Thy, 49,5 % vol.

Indhold 50 cl.

Seneste release fra Thy Whisky; nr. 15 ”Fjordboen” er en sherry fadlagret whisky uden røg. De tidligere aftapninger har bl.a. vundet sølv ved San Francisco World Spirits Competition og bronze ved World Whisky Awards. Det er fjerde gang der tappes en ‘Fjordbo’. Denne gang er de 3-4 år gamle sherryfade kombineret med en bourbon barrel til at give en fantastisk blød og aromatisk whisky med en god fedme, en maltet karakter og noter af sherry, tørrede frugter, ristede nødder, nougat, karamel og vanilje – og en god lang eftersmag.

 

EAN: N/A Varenummer (SKU): 100367 Kategorier: , , , Tags: , , ,

Beskrivelse

Thy Whisky no. 15 “Fjordboen” økologisk

Fra Gyrup i Thy, 49,5 % vol.

Indhold 50 cl.

Thy whisky nr. 15 ”Fjordboen” er en sherry fadlagret whisky uden røg. De tidligere aftapninger har bl.a. vundet sølv ved San Francisco World Spirits Competition og bronze ved World Whisky Awards. Det er fjerde gang der tappes en ‘Fjordbo’. Denne gang er de 3-4 år gamle sherryfade kombineret med en bourbon barrel til at give en fantastisk blød og aromatisk whisky med en god fedme, en maltet karakter og noter af sherry, tørrede frugter, ristede nødder, nougat, karamel og vanilje – og en god lang eftersmag.

Om Thy Whisky:

Thy Whisky Destilleri ligger på slægtsgården Gyrup med Nationalpark Thy og klitterne ved Vesterhavet som nærmeste nabo.

Thy Whisky er et lille økologisk whiskydestilleri på gården Gyrup i Thy. På gården dyrkes kornet til whiskyen, ligesom de selv står for fremstillingen, fra korn til flaske. Destilleriet blev i November 2019 kåret til Europas bedste Whisky (uden for Skotland og Irland) i Jim Murray’s Whisky Bible.

Mens whiskyproduktionen startede i 2010, er Gyrup et traditionsbundet sted, med en historie der går tilbage til det tidlige 1300-tallet. Sammen med whiskydestilleriet og gårdmalteri er Gyrup stadig et moderne økologiske landbrug med en mælkeproduktion til Thise og 550 hektar planteavl.

Thy Whisky blev grundlagt på den simple idé – at skabe en whisky af gårdens råvarer og gamle nordiske kornsorter med en klar tilknytning og af karakter vores nærområde, Thy. I dag ejer og driver 8. generation i familien Gyrup Gård og Thy Whisky. Der bliver brugt både moderne og gamle kornsorter af byg, rug, spelt og andet til at skabe whiskyen.

Whiskyen lagrer i bourbon-, sherryfade og enkelte fade af nyt egetræ. Whiskyen tappes som enkeltaftapninger, få fade af gangen, hvor hver aftapning bliver helt sin egen.

Se mere på www.thy-whisky.dk

Data om denne frigivelse:

KORN: Økologisk Odyssey byg dyrket på Gyrup

MALT: Pale, Vienna, Münich malte

FAD: Bourbon, Oloroso.

DESTILLERET: 2017-2018

TAPPET: Maj 2021

ALDER: 3 år

ANTAL: 1982 flasker

Ikke koldfiltreret, naturlig farve

 

Yderligere information

Vægt 1.5 kg

Du kunne også være interesseret i...