Nordisk Gin Sarek

DKK 349,00

Nordisk Gin Sarek økologisk og destilleret med håndplukkede økologiske birkeblade og grannåle, tyttebær, kvanrod og blåbær. Edition Sarek er økologisk.

Beskrivelse

Nordisk Gin Sarek er økologisk og smagen af nordskandinavisk natur.

En eventyrlysten, ung og uprøvet Anders Bilgram – nu ingeniør, eventyrer og stifter af Nordisk Brænderi, drog som 17-årig på sit første eventyr til Sarek Nationalpark i svensk Lapland. Naturens uovertrufne skønhed og uspolerede natur gjorde så stort indtryk, at Anders måtte lave denne gin, som leder tankerne tilbage til den vilde natur.

Nordisk Gin Sarek Sarek er destilleret med håndplukkede økologiske birkeblade og grannåle, tyttebær, kvanrod og blåbær, som er nogle af de botanicals, som Anders stødte på under rejsen. Efterfølgende er ginnen fortyndet med det skønne vand fra brænderiets egen vandboring, håndtappet, nummereret og signeret. Edition Sarek er en London Dry Gin type.

GULDMEDALJE, ØKOLOGISK.

Vandt desuden en guldmedalje ved The Fifty Best Gins i New York i 2018.

Alc. 43,7%

Indhold 50 Cl.

Flaskenummer

Alle flasker er markeret med tappedato, flaskenummer og desuden underskrevet af destillatør og stifter, Anders Bilgram.
Første del af flaskenummeret refererer til, hvilken produktion der er tale om. Bogstavet efter de første tre cifre henviser til, hvilken aftapning der er tale om.
Derpå følger årstallet for produktion og endelig et nummer, som indikerer oplag af denne aftapning samt flaskens nummer indenfor oplaget.
Således er nummer 001A-09-12/110 fra årets første produktion, som er klar til aftapning, desuden fra første aftapning af denne produktion, destilleret i 2009, og så er det flaskenummer 12 ud af 110 i denne aftapning.

Om Nordisk Brænderi

Nordisk Brænderi er startet og drives af ingeniør Anders Bilgram, som har studeret og tilegnet sig viden og erfaring som destillatør via rejser og ophold i Tyskland og Rusland samt i Norden. Anders har desuden en baggrund som eventyrer og ekspeditions-leder i Arktis på Polar Passagen 2000, og han er medlem af Eventyrernes Klub i København.

Utallige besøg hos varme mennesker langs Ishavets kyster, hvor flere ulovlige “mikrodestillerier” har produceret deres “junglebrew” eller vodka, har givet tankerne et skub i retning af realiseringen af den frysenes vanvittige tanke om legalt at gøre, hvad andre under ofte økonomisk vanskelige kår må stjæle sig til. Med klaprende tænder har Anders således i tankerne lunet sig ved idéen om eget destilleri i Nordjylland – en idé, der nu er en realitet.

Den videre læring om destilleringens ædle kunst har Anders tilegnet sig i primært Tyskland – særligt hos slotsdestillatør Herbert Rösch fra Sydtyskland.

Herbert har været Anders’ læremester, og han er fortsat mentor for Anders, idet han generøst videregiver sin enestående ekspertise på området.

Yderligere information

Vægt 1.3 kg
Størrelse 6.5 × 6.5 × 30 cm