Tilbud

Molino a Vento Nero d’Avola 2018

DKK 95,00 DKK 79,00

Tenute Orestiadi – Gibellina, Sicilien, Italien
Rødvin – Nero d’Avola – 75 cl – 13,5% Vol.

Nero d’Avola betyder den sorte drue fra Avola, og denne drue er Siciliens mest udbredte og bedste lokale rødvinsdrue. Molino a Ventos Nero d’Avola er flot dyb rød farve i glasset og en herlig duft med mindelser om moreller og jordbær. Smagen er medium kraftig med fine bær aromaer og en appetitlig mineralitet, der leder over i en blød og frugtagtig finish. En dejlig vin som går sig godt til det danske køkken.

 

EAN: 80337665251945 Varenummer (SKU): 10392 Kategorier: , , , Tags: , , , ,

Beskrivelse

Molino a Vento Nero d’Avola 2018

Tenute Orestiadi – Gibellina, Sicilien, Italien

Rødvin – Nero d’Avola – 75 cl – 13,50% Vol.

Molino a Ventos Nero df’Avola er flot dyb rød farve i glasset og en herlig duft med mindelser om moreller og jordbær. Smagen er medium kraftig med fine bær aromaer og en appetitlig mineralitet, der leder over i en blød og frugtagtig finish. En dejlig vin som går sig godt til det danske køkken.

Molino a Vento Nero d’Avola
Nero d’Avola betyder den sorte drue fra Avola, og denne drue er Siciliens mest udbredte og bedste lokale rødvinsdrue. Tenuta Orestiadi dyrker Nero d’Avola druerne til Molino a Vento i bakkerne omkring byen Gibellina. Her giver de magre jorde med kalkholdigt ler med jernforekomster druen optimale betingelser. Druerne høstes ved fuld fysiologisk modenhed. Ved ankomsten til kældrene afstilkes de og gæres i 12 – 15 dage under fuld temperaturkontrol og med daglig ompumpning af den gærende most. En del af kernerne fjernes fra masken (delestage) for at undgå bitre tanninstoffer. Efterfølgende lagres den unge vin, heraf en lille andel på fad. Med vinen i glasset kan du glæde dig

Tenuta Orestiadi – kvalitet fra Gibellina
Tenute Orestiadi i Gibellina på øens vestlige side udspringer af et vinkooperativ, ledet af Rosario di Maria og Orestiadi Foundation, der er en kulturel institution ledet af Ludovico Corrao, hvis formål er at fremme kendskabet til de sicilianske indfødte druer gennem foreningen af kunst og vin. Orestiadi har domicil i et nybygget vineri på skråningerne, der dominerer området omkring Gibellina. Kældrene er konstrueret i harmoni med de gamle sicilianske traditioner, men rummer det bedste og mest moderne udstyr til fremstilling og lagring af vinene.

En smeltedigel af kulturer
Sicilien har gennem århundreder været stærkt påvirket af andre kulturer. Der er indflydelse fra fønikerne, grækerne, romerne, araberne ligesom også normannerne, tyskerne og spanierne har sat deres spor. Siciliens vinkultur er gammel. I Homers Odysse, drikker Odysseus kyklopen, Polyfem, beruset i vin før han blænder hans øje og dermed kan undslippe. I romertiden var sicilianske vine som Mamertinum, Tauromenitanum og Populatum værdsatte for deres kvalitet, lige som øens specialitet Marsala, var værdsat i slutningen af det 18. århundrede af den britiske admiral Nelson.

Et vinmæssigt kvantespring
I dag er Sicilien stadig et af Italiens centre for ”bulkvin”, og en væsentlig bidragyder til Europas vin sø. Mindre end 20% af øens produktion tappes i området. Hvor ingen vil hævde, at Sicilien har lagt alle sine problemer bag sig, så har øen i dag imidlertid rejst sig til at være en af de mest spændende vinregioner i Europa, takket være en interessant kombination af rigeligt med solskin, stor variation i topografi og jordbund, samt de gode indfødte druer. Investering i ny og bedre teknologi har ligeledes været med til sikre øen, hvad der nærmest kan betegnes som et vinmæssigt kvantespring.

 

Yderligere information

Vægt1.2 kg

Du kunne også være interesseret i...