Mâcon La Roche-Vineuse Blanc 2018

DKK 129,00

Dom. Sylvaine et Alain Normand – Mâcon, Bourgogne, Frankrig
Hvidvin – Chardonnay – 75 cl – 14,0% Vol.

En charmerende vin med kølig sødmefuldhed som er stramt komponeret, men tæt frugt og frisk syre. Saftig, slank, elegant og med lang eftersmag. En klassisk hvid Mâcon af høj kvalitet.

Stilen er fyldig, frisk og intens med dejlig mineralitet, og vinen er perfekt at nyde ung.

 

Mængde rabat

Antal 1-2 3-5 6+
Pris pr stk.DKK 129,00DKK 122,55DKK 116,10

Mængde rabat ved. min 3 fl. -5%, ved 6 fl. -10%

EAN: N/A Varenummer (SKU): 10399 Kategorier: , , Tags: , , , ,

Beskrivelse

Mâcon La Roche-Vineuse Blanc 2018

Dom. Sylvaine et Alain Normand – Mâcon, Bourgogne, Frankrig

Hvidvin – Chardonnay – 75 cl – 14,0% Vol.

Mâcon La Roche-Vineuse Blanc har en klassisk Bourgogne-næse med detaljeret tropisk frugt tilsat klassiske burgundiske aromaer og let røget egetræ. En charmerende vin med kølig sødmefuldhed som er stramt komponeret, men tæt frugt og frisk syre. Saftig, slank, elegant og med lang eftersmag. En klassisk hvid Mâcon af høj kvalitet. Stilen er fyldig, frisk og intens med dejlig mineralitet, og vinen er perfekt at nyde ung.

Fremragende frisk og fyldig Mâcon
Mâcon La Roche-Vineuse Blanc vinificeres uden indflydelse af træ. Alain og Sylvaine gærer mosten langsomt på den naturlige gær. Efter gæringen får den unge vin lov til at nære sig på “le lie” i tanken, for at opnå yderligere fylde og øget aromatisk kompleksitet.

Mâcon – Bourgognes “best value” hvidvine
Mâcon distriktet er beliggende i den sydlige del af Bourgogne, vest for Saône-floden. Distriktet har taget sit navn fra byen Mâcon. Området er kendt som en kilde til “good value” hvidvine fremstillet på Chardonnay druen. Langt den største del af produktionen i Mâcon er hvidvine, og Chardonnay er klart den vigtigste drue i distriktet. Der findes faktisk en landsby af samme navn i den nordligste del af regionen. De største Mâcon vine er Pouilly-Fuissé.

Vinavlere af passion
Sylvaine og Alain Normand beskriver sig selv som ”vignerons af passion”. Sammen driver de et superbt Domaine i La Roche Vineuse, nær de karakteristiske Solutré og Vergisson klipper, der står som vartegn for den bedste del af Mâcon. Domainets marker blev i 2010 udvidet fra 13 til hele 32 hektar. Kvaliteten er tårnhøj – med vine, der kombinerer friskhed, fylde med individualitet og tydelig terroir definition. Sylvaine og Alain er først og fremmest “vignerons”, der fokuserer 100 % på at lave de bedste mulige vine – og mindre på “salg”. En pæn del af produktionen er derfor i høj kurs hos Beaunes store negocianter, og kun en del af høsten tappes på Domainet. Planen er imidlertid, fremover tappe mere og mere selv.

I pagt med naturen
Sylvaine og Alain fremstiller vinene med maksimal respekt for naturen. Her bruges kompost, og ukrudt fjernes mekanisk. Kunstgødning og herbicider er bandlyst. Sylvaine og Alain ynder også at lade deres vine vinde i fylde og rigdom ”sur lie”. ”..Vi forsøger ikke at dominere, men arbejder med naturen så vore druer bliver af optimal kvalitet. Og det er den kvalitet vi så fanger og giver videre i flasken..”, siger Alain Normand.

 

Yderligere information

Vægt1.3 kg

Du kunne også være interesseret i...