Librandi – Gravello 2016

DKK 139,00

Calabrien, Italien
Sauvignon, Gaglioppo, 14,5% vol.

Gravello har en rubinrød og klar farve med mange violette reflekser. Duften er kompleks med undertoner af modne sort og røde bær, krydrede toner og grillede urter. Den er saftig og fyldige smag med toner af både lakrids, friskkværnet peber, nelliker og kaffes, i flot symbiose med de veltrimmede tanniner.

Mængde rabat

Antal 1 -2 3 -5 6 +
Pris pr stk.DKK 139,00DKK 132,05DKK 125,10

Mængde rabat ved. min 3 fl. -5%, ved 6 fl. -10%

EAN: 8000729102001 Varenummer (SKU): 10336 Kategorier: , , Tags: , , , ,

Beskrivelse

Librandi – Gravello 2016

Calabrien, Italien

Sauvignon, Gaglioppo, 14,5% vol.

Gravello har en rubinrød og klar farve med mange violette reflekser. Duften er kompleks med undertoner af modne sort og røde bær, krydrede toner og grillede urter. Den er saftig og fyldige smag med toner af både lakrids, friskkværnet peber, nelliker og kaffes, i flot symbiose med de veltrimmede tanniner. Dette er en vin med en fremragende struktur og en yderst elegant finish.

Gravelleo passer godt til rødt kød, lam, fjerkræ, krydrede retter og oste.

Serveres ved 16-18 grader.

Om producenten

Librandi er et af Calabriens absolutte tophuse og holder til i den lille by, Ciro Marina, som ligger ved den ioniske kyst. Familien Librandi er fjerde generation, der dyrker vin her i ”tåen” af Italien. Firmaets historie begynder i 1950erne, hvor Antonio Librandi begynder at producere og tappe egne vine.

Librandi har mere end 900 hektarer jord. Heraf bliver de ca. 600 hektarer brugt til vindyrkning og ca. 300 hektarer til olivenlunde og skovbrug. Den totale produktion er i dag på mere end 2,5 millioner flasker, hvoraf halvdelen afsættes i hjemlandet, mens de resterende flasker sælges uden for landets grænser.

Selv om Librandi bruger både Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Chardonnay og Sauvignon Blanc i produktionen af deres vine, så har det været en livslang passion for Nicodemo Librandi at være foregangsmand i regionen for at bevare og forædle de lokale sorter som Gaglioppo, Magliotto, Greco bianco, Arvino, Mantonico Bianco og Pecorello. Så Calabrien skiller sig på denne måde ud fra naboen i hælen, Puglia, hvor det er Primitivo og Negroamaro, der sætter dagsordenen.
Det har været et stort og årelangt arbejde, at arbejde så seriøst med at sætte Calabrien og dets lokale sorter på det italienske vinkort. Både i marken, produktionen og på laboratoriet har indsatsen været enorm. For dette omfattende arbejde modtog Nicodemo Librandi i 2013 den fornemme pris; ”Grower of the Year” fra den italienske vinbibel, Gambero Rosso. En flot og fornem gestus for det store arbejde som Librandi har gjort for at bevare og fremme regionens lokale sorter, traditioner og kultur.

90% af al vin fra Calabrien er rødvin. Og selv om man officielt har 12 officielt betegnede vinregioner, så er det kun 5%, der bliver solgt som deciderede DOC-vine. En stor del af vinene bliver solgt til store vinfirmaer i det nordlige Italien, der bruger vinene i deres blends.

 

 

 

.

Yderligere information

Vægt1.52 kg
Størrelse8 × 8 × 30 cm
Mængde rabat

2 styks pris