Leo Aumann – Pinot Noir Reserve 2016

DKK 129,00

Tribuswinkel, Østrig
Pinot Noir, 75 cl – 13 % Vol.

Leo Aumanns Pinot Noir Reserve er en meget elegant og tør rødvin med noter af røde bær, røg og krydderurter, som komplementeres af en fløjlsagtig tannin. En virkelig flot struktureret og finesserig rødvin

Mængde rabat

Antal 1 -2 3 -5 6 +
Pris pr stk.DKK 129,00DKK 122,55DKK 116,10

Mængde rabat ved. min 3 fl. -5%, ved 6 fl. -10%

EAN: 9120040387846 Varenummer (SKU): 10321 Kategorier: , , Tags: , , , ,

Beskrivelse

Leo Aumann – Pinot Noir Reserve 2016

Tribuswinkel, Østrig

Pinot Noir, 75 cl – 13 % Vol.

Leo Aumanns Pinot Noir Reserve er en meget elegant og tør rødvin med noter af røde bær, røg og krydderurter, som komplementeres af en fløjlsagtig tannin. En virkelig flot struktureret og finesserig rødvin. Dette er en vin for de rigtige Pinot Noir-elskere.

Rødvinen er fremstillet på 100 % Pinot Noir, som lægger most til nogle af verdens skønneste vine. Den er særligt kendt fra Bourgogne og Champagne i Frankrig, men leverer også forførende præstationer i andre lande såsom Tyskland, USA, Australien, New Zealand og ikke mindst Østrig, som denne rødvin er et strålende eksempel på. I Østrig går druen også under navnet Blauer Burgunder. Pinot Noir-druen giver fyldige vine med moderat farve og tannin, og man finder en aroma af hindbær i mange af vinene. Sammenlignet med Cabernet Sauvignon kan en Pinot Noir-rødvin virke tyndbenet, men til gengæld kan den være desto mere karakterfuld og nuanceret. Når vinen ikke har en massiv frugtsmag, åbenbares nemlig mange andre detaljer, ikke mindst de mineralske.

Druerne til denne rødvin kommer fra Badnerberg i Thermenregion. De er håndhøstede og nøje selekteret, så kun de friske og modne druer anvendes. De plukkede druer læsses nænsomt, så man er sikre på, at druerne er intakte, når de når frem til vingården. Hjemme på vingården afstilkes druerne og presses forsigtigt. Rødvinen har gennemgået en kold spontangæring. Efter endt alkoholisk gæring har vinen modnet i 12 måneder på franske 500 liters egetræsfade inden aftapning på flaske.

Velegnet til retter med okse-, lamme- og svinekød samt pastaretter.

Servér vinen ved 15 °C. Den kan med fordel serveres let afkølet for at fremhæve den fine frugt. Vinen er drikkeklar nu, men har potentiale til at ligge i 10 år

 

Om Producenten

Leo Aumann står for kvalitet og topvine fra Tribuswinkel i Thermenregionen, syd for Wien i Østrig. Vingården har været familiedrevet i mere end to årtier. Vinhuset fremstiller både hvid-, rød-, mousserende og søde vine. Alle vine med karakter, der afspejler det milde klima, de varme somre med mange solskinstimer og det ekstraordinære forskelligartede terroir i regionen.

Vinhusets ambition er at producere de bedste vine, som på flotteste vis afspejler regionen, naturen og vinstokkenes dybe rødder. Leo Aumann er en familie, som har dedikeret deres liv til vingården og bygger deres vinproduktion på et stort håndværk og en utrættelig lidenskab. De har hjertet og sjælen med i deres arbejde, hvor der sættes kompromisløse kvalitetskrav til de færdige vine. Disse elementer er opskriften bag vingårdens store succes.
Deres holdning til god vin er følgende: ”En god vin er som en god oplevelse. Den vil blive husket for evigt”, citat Leo Aumann.

Thermenregionen syd for Wien er et af de mest berømte og ældste vindyrkningsområder i Østrig. Rester af muslinger, snegle og andet liv fra havet kan stadig findes i den ler- og sandholdige jordbund, som er specielt udbredt i området. Regionen er opkaldt efter de varme, svovlholdige kilder ved byen Baden, hvor romerne anlagde badehuse for mere end 2000 år siden. Derfor går regionen også under navnet, Spa-regionen. Romerne anlagde deres kurbad med stor omhu, da klimaet i Thermenregionen er lunt og tørt. Samtidig bragte romerne også vinstokke til området, og startede den første vinproduktion i regionen. Desuden har det milde klima været medvirkende til en lang tradition for vinproduktion. Senere perfektionerede cisterciensermunkene vinavlen. I dag er Leo Aumann en fantastisk ambassadør for området, der bestræber sig på at få mest muligt ud af jorden, klimaet og vinmarkerne for i sidste ende at opnå den bedste kvalitet og umiskendelige stil, som kendetegner vingårdens og regionens vine.

Yderligere information

Vægt1.32 kg
Størrelse8 × 8 × 30 cm
Mængde rabat

2 styks pris