Laudun Chusclan Vignerons Terra Vitae Rouge Organic 2018

DKK 115,00

Côtes du Rhône, Frankrig
Grenache Noir, økologisk, 75 cl – 13 % Vol.

Terra Vitae er en smuk økologisk rødvin med rubinrød farve i glasset med lyserøde hints. Den har en meget charmerende duft fyldt med solbær, hindbær og jordbær. Smagen er behagelig og munder ud i en fyldig eftersmag hvor der fornemmes lakrids og krydrede undertoner.

Mængde rabat

Antal 1-2 3-5 6+
Pris pr stk. DKK 115,00 DKK 109,25 DKK 103,50

Mængde rabat ved. min 3 fl. -5%, ved 6 fl. -10%

EAN: 3365385001835 Varenummer (SKU): 10327 Kategorier: , , Tags: , , , , ,

Beskrivelse

Laudun Chusclan Vignerons

Terra Vitae Rouge Organic  2018

Côtes du Rhône, Frankrig

Grenache Noir, økologisk, 75 cl – 13 % Vol.

Terra Vitae er en smuk økologisk rødvin med rubinrød farve i glasset med lyserøde hints. Den har en meget charmerende duft fyldt med solbær, hindbær og jordbær. Smagen er behagelig og munder ud i en fyldig eftersmag hvor der fornemmes lakrids og krydrede undertoner.

Denne vin er produceret på 65% Grenache Noir, 25% Syrah, 5% Carignan og 5% Mourvédre.

Navnet Terra Vitae betyder levende jord, og det afspejler den mangfoldighed som vinstokken vokser på. Vinstokkene vokser på de smukke skråninger på den økologiske vinmark, der er navngivet ”Cæsars Camp”. Beliggende i 200 meters højde og med fri udsigt til landsbyen Laudun – og hele herligheden er placeret i hjertet af det sydlige Côtes du Rhône, i det sydøstlige Frankrig på højre bred af Rhône-floden. Her trives vinstokkene fortrinligt i den kalkholdige/- lerede jordbund og eksponeret for den nordlige Mistralvind der er med til at køle druerne ned på de varme sommerdage.

Vinen er drikkeklar allerede nu, men kan sagtens ligge 1-3 år

Denne rødvin passer godt til grillet kød, og blå oste.

Serveres afkølet ved 16-18ºC.

 

Om Producenten

Vinhuset Laudun Chuslan har aner der går helt tilbage til begyndelse af det første årtusinde. Camp Cæsar vingården som ligger ved den gamle by Laudun, opstod da Cæsars legioner havde slået lejr for at bevogte Rhône området. Dermed lød startskuddet til en lange æra af vindyrkning på dette historiske sted. Sidenhen har traditionen for vindyrkning været ført videre på slotte Le Clos Taman af munkeordene Benediktinerne.

I 1925 blev Vignerons Laudun grundlagt og Vignerons de Chusclan er oprettet i 1935, disse to foreninger udgør i dag en sammenslutning, og Laudun og Chuslan Vignerons Vinhuset blev en realitet. Den består af 200 vinavlere der deler deres passion for håndværket, og erfaring videndeles på tværs af generationer.

Vinhuset har mere end 3000 hektar jord som ligger på højre bred af Rhônefloden, og her er en usædvanlig stor mangfoldighed af forskellige terroirs. Området er gennemtrævlet af de mange fine udløb fra floden og skråningerne ligge idyllisk i det flotte landskab. Her er geografien optimal til vindyrkning i det milde middelhavsklima og der frembringes vine med en uovertruffen lækker friskhed. Her dyrkes flere typer af druer der domineres af de sorte druer. Herunder Grenache, Syrah, Carignan, Cinsault, Mourvèdre, Counoise. De hvide vine er også repræsenteret og der dyrkes, Grenache Blanc, Viognier, Clairette Blanche, Roussanne.

Bæredygtighed og økologi er af stor betydning for vinhuset, og det begrænser sig ikke udelukkende til hvordan jorden og planterne dyrkes på. Emballage er også en faktor hvorpå vinhuset tænker miljørigtig, det er både ved at benytte genbrugspap, og papir hvorfra der skoves bæredygtigt. Siden 1998 har Laudun Chuslan været engageret i beskyttelse og bevaring af jordforholdene.

Yderligere information

Vægt 1.31 kg
Størrelse 8 × 8 × 30 cm
Mængde rabat

2 styks pris