Tilbud

Donna Olimpia 1898 – Tageto 2013

DKK 149,00 DKK 119,00

Bolgheri, Toscana, Italien
Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, 13,5% vol.

Donna Olimpia Tageto har en næste sort farve med lilla kanter. Duften er intens af røde frugter, peperoni, chokolade og lakrids. Meget flot struktureret vin, der viser masser af saft og kraft, men samtidig har bløde og blide nuancer og en lækker sødmefuld eftersmag.

EAN: 3582100862 Varenummer (SKU): 10340 Kategorier: , , , Tags: , , , , , ,

Beskrivelse

Donna Olimpia 1898 – Tageto 2013

Bolgheri, Toscana, Italien

Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, 13,5% vol.

Donna Olimpia Tageto har en næste sort farve med lilla kanter. Duften er intens af røde frugter, peperoni, chokolade og lakrids. Meget flot struktureret vin, der viser masser af saft og kraft, men samtidig har bløde og blide nuancer og en lækker sødmefuld eftersmag.

”Tageto” er produceret på Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot og Cabernet Franc. Høsten foregår i september, hvor druerne håndplukkes, sorteres og straks bringes videre til vineriet. Gæringen foregår i rustfri ståltanke hvor mosten får lang skindkontakt. Lagringen løber over 4-6 måneder i franske fade (50% nye og 50% ét år gamle) for derefter at lagre 6 måneder på flaske inden frigivelse.

Der knytter sige en historie til navnet ”Tageto”. Man mener, at Etruskerne, der boede her i området, lærte at dyrke vin og oliven fra ”Tagete”, et barn, som pludselig sprang op fra furerne lavet af en bondes plov.

Donna Olimpia Tageto passer godt til okse- eller lammekød, gerne fra grillen. Men anbefales også til vildt og modne kraftige oste.

Serveres ved 18 – 20 °C.

Om producenten

Meget af jorden i Bolgheri blev drænet i 1800-tallet til landbrugsjord og en af de helt store jordbesiddere, Gherardo della Gherardesca, byggede et mindre slot og forærede det til sin kone, Donna Olimpia, i året 1898, for at markere 25-årsdagen for deres ægteskab. Deraf gårdens navn. I dag drives vingården af Guido Folonari, der er en af arvtagerne til den kendte Ruffino-familie, kendt for storproduktion af Chianti-vine. Efter splittelsen i 1999 besluttede Guido sig for at finde nye ”græsgange”. Han vidste egentlig ikke, hvad han præcist skulle kigge efter, men det skulle være steder som begejstrede ham. På ganske kort tid fandt han hele tre steder, som levede op til hans kriterier. Det var Donna Olimpia 1898 i Bolgheri, Tenuta d’Illuminata i Piemonte og Tenuta San Giorgio i Toscana. Hermed skriver Guido sig ind som producent af ”The three killer B’s”; Brunello, Barolo og Bolgheri! Det er i fint selskab med berømte producenter som Antinori og Gaja, som også har vingårde i alle tre distrikter.

Donna Olimpia har ca. 60 hektarer vinmarker, heraf 45 hektarer med nye beplantninger. Der er bygget en ny og moderne kælder på 5000 m² designet til at være energibesparende og med en minimal miljøbelastning. Kælderen er samtidig udstyret med den nyeste tilgængelige teknologi, b.la. er al belysning med LED, der bliver automatisk skruet op og ned afhængigt af tiden på dagen.

Bolgheri i Toscana er Italiens vinhovedstad og selvom byen er ganske beskeden i størrelse, så rummer den fantastiske vinhuse som Sassicaia, Guado al Tasso og ikke mindst Donna Olimpia, i dag den største udfordrer til pladsen som en af Italiens topvine; Ornellaia. Som noget ganske specielt laves alle Bolgherivine stort set altid på de oprindelige franske druersorter; Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot, Syrah og Cabernet Franc.

Vinhuset producerer udelukkende de 5 klassiske Valpolicella-vine: Amarone, Ripasso, Valpolicella Classico Superiore, Valpolicella Classico og Recioto. Disse vine er fremstillet på de 5 lokale Valpolicella-druer: Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara og Oseleta.

 

 

 

 

.

Yderligere information

Vægt1.28 kg
Størrelse8 × 8 × 30 cm
Mængde rabat

2 styks pris