Chablis 2019 – Domaine Jean Collet

DKK 159,00

Chablis, Frankrig
Hvidvin – Chardonnay – 75 cl. 12,5 % Vol.

Druerne til Jean Collets Chablis stammer altid fra husets egne marker, der høstes pr. håndkraft og druerne sorteres omhyggeligt. Resultatet er en klassisk Chablis med en frisk, fyldig og lækker aroma og stil. Nyd den ung til f.eks. lys fisk, østers eller en skinke kogt i hvidvin.

Serveringstemperatur: 8-10°C

Mængde rabat

Antal 1-2 3-5 6+
Pris pr stk. DKK 159,00 DKK 151,05 DKK 143,10

Mængde rabat ved. min 3 fl. -5%, ved 6 fl. -10%

EAN: N/A Varenummer (SKU): 10487 Kategorier: , , Tags: , , ,

Beskrivelse

Chablis 2019 – Domaine Jean Collet

Chablis,  Frankrig

Hvidvin – Chardonnay – 75 cl. 12,5 % Vol.

Domaine Jean Collet et Fils

Domaine Jean Collet et Fils er en traditionsrig Chablis-producent, som blev etableret i 1954. Domænet drives nu af Romain Collet, som er tredje generation. Han overtog tøjlerne til domænet tilbage i 2008 i en alder af blot 21 år. Han råder over 37 hektar fordelt på Petit Chablis, Chablis, fire 1er Cru’er og to Grand Cru’er: Valmur og Les Clos. Gennemsnitsalderen på vinstokkene er ca. 50 år. Romain Collet siger: ”Jeg er den heldigste generation. At have gamle vinmarker som disse at arbejde med i min levetid er helt særligt, og det er takket være min bedstefar, Jean”. Hektarudbytterne holdes lave, og der bruges kun druer fra de bedste Kimmeridge jorde. Romain Collet har i trit med tiden indført økologiske dyrkningsmetoder. År for år bliver flere og flere af appellationerne officielt økologisk certificeret.

”Hver vin har sin egen fortælling”

Stilen på Collet’s vine tager afsæt i flere generationers knowhow om vinmarkerne: Hvordan de vokser, hvordan de er forskellige fra hinanden, hvordan de reagerer i kælderen under gæringsprocessen og ikke mindst i løbet af modningen i kælderen. ”Hver vin har sin egen fortælling”, mener Romain Collet. De forskellige climats får forskellig behandling i kælderen (rustfri ståltanke, cementæg, foudres, barriques), så de individuelle særpræg træder frem.

Chablis – Domaine Jean Collet

Druerne til Jean Collets Chablis stammer altid fra husets egne marker, der alle ligger på de klassiske Kimmeridge jorde. Der høstes pr. håndkraft og druerne sorteres omhyggeligt. Gæringen finder her sted i rustfrit stål, ligesom Jean Collet også satser på at bevare friskheden bedst muligt, når den unge vin lagres. Resultatet er en klassisk Chablis med en frisk, fyldig og lækker aroma og stil. Nyd den ung til f.eks. lys fisk, østers eller en skinke kogt i hvidvin.

Yderligere information

Vægt 1.3 kg

Du kunne også være interesseret i...