Caterina Dei – Rosso di Montepulciano 2018

DKK 159,00

Toscana, Italien
Sangiovese, 75 cl – 13,5 % Vol.

Catarina Deis Rosso di Montepulciano er en ung rødvin, som har en flot rubinrød farve i glasset. Vinen har en frugtig og vinøs bouquet. Smagen er dejlig fyldig, smagfuld og frisk, som komplimenteres af behagelige tanniner.

Mængde rabat

Antal 1-2 3-5 6+
Pris pr stk. DKK 159,00 DKK 151,05 DKK 143,10

Mængde rabat ved. min 3 fl. -5%, ved 6 fl. -10%

EAN: 8026565001636 Varenummer (SKU): 10323 Kategorier: , , Tags: , , , , ,

Beskrivelse

Caterina Dei – Rosso di Montepulciano 2018

Toscana, Italien

Sangiovese, 75 cl – 13,5 % Vol.

Catarina Deis Rosso di Montepulciano er en ung rødvin, som har en flot rubinrød farve i glasset. Vinen har en frugtig og vinøs bouquet. Smagen er dejlig fyldig, smagfuld og frisk, som komplimenteres af behagelige tanniner.

Rødvinen er fremstillet på min. 70 % Sangiovese og andre blå druesorter. Sangiovese er den mest udplantede blå druesort i Italien. Navnet betyder ”Jupiters blod”. Druen kendes først og fremmest fra Toscana, hvor den anvendes til Brunello di Montalcino, Chianti og mange andre vine. Smagsmæssigt kan Sangiovese-vine variere meget. Nogle vine giver mindelser om kirsebærsten og læder, andre præges af syltede blommer.

Druerne er plukket fra gennemsnitligt 10 år gamle vinstokke, som er beplantet i op til 250 meters højde. Hjemme på vingården knuses druerne, hvorefter de gennemgår en maceration, dvs. udblødning, hvor der udtrækkes tanniner, farve- og smagsstoffer fra drueskallerne i 14-18 dage. Der foretages en regelmæssig gennempumpning af vinmosten for at udtrække ekstra saft og kraft til den endelige vin. Dernæst presses druerne nænsomt. Den alkoholiske gæring har fundet sted i rustfrie ståltanke ved 26-28 °C med tilsætning af udvalgte gærtyper. Efterfølgende har vinen modnet først på rustfrie ståltanke og siden på flaske inden frigivelse på markedet.

Rosso di Montepulciano er en ung rødvin, som har en flot rubinrød farve i glasset. Vinen har en frugtig og vinøs bouquet. Smagen er dejlig fyldig, smagfuld og frisk, som komplimenteres af behagelige tanniner.

Velegnet til kraftigere retter med okse- og vildtkød.

Servér vinen ved 16-18 °C. Vinen har potentiale til at ligge i op til 5 år.

 

Om Producenten

Cantine Dei er en fremragende familiedrevet vingård, hvor der lægges stor vægt på at dyrke druer af højeste kvalitet, som kan afspejle de karakteristiske smage af det rige og smukke toscanske landskab. Vinhuset går tilbage til 1964, hvor Alibrando Dei købte jorden ved Bossona og plantede sin første vinmark. Det viste sig at være et ekstraordinært sted at producere store rødvine. I 1970´erne udbyggede han ved at købe villaen ved Martiena og den omkringliggende landbrugsjord. Siden er resten historie. Dei-familien producerede sin første flaske Vino Nobile di Montepulciano i 1985, og startede dermed en tradition som selvstændig vinproducent.

I løbet af de sidste 20 år har Caterina Dei ledet vingården med den store viden og tradition, som hun arvede for at dyrke det bedste af Montepulciano. Cantine Dei er et selskab grundlagt på dybe rødder af tradition sammenholdt med innovative visioner. Dette er med til at skabe moderne vine, der er helt unikke. For Cantine Dei er vin en kulturarv, og som jorden skal den bevares. At forstå historien og kulturen, der gik ind i hver flaske, så giver det mulighed for fuldt ud at værdsætte og udnytte de unikke egenskaber ved Montepulciano-området.

Hemmeligheden bag Cantine Deis succes er respekten for jorden og lidenskaben for vin. Cantine Deis mission er at beskytte og fremme det eksisterende landskab og miljø. Deres høstudbytter ligger altid under lovgivningens krav for maksimalt høstudbytte pr. hektar. Dette er med til at sikre, at kun de fineste druer anvendes i produktionen og dermed højne kvaliteten på det endelige produkt. Samtidig overholder de præcise økologiske standarder, og overlader ellers resten til det naturlige, unikke miljø i Montepulciano.

Cantine Dei´s vinmarker er opdelt i fem produktionsområder: Martiena, Bossona, La Ciarlana, La Piaggia og Cervognano, som alle nyder godt af Vino Nobile di Montepulciano´s terroir.

Yderligere information

Vægt 1.18 kg
Størrelse 8 × 8 × 30 cm
Mængde rabat

2 styks pris