Cà Vittoria Black Label Appassimento 2019

DKK 89,00

Casa Vinironia – Puglia, Italien

Rødvin – Negroamaro – 75 cl – 14,50% Vol.

Ca’ Vittoria er lavet på en blanding af Negroamaro, Malvasia, Merlot og Cabernet Sauvignon. Vinen har en dybrød farve og en rig og intens duft med modne noter af blomme og rosin. Smagen er koncentreret og meget fyldig med noter af krydderier, vanille og chokolade fra fadlagringen. En fremragende og prisrigtigt alternativ til Venetos ofte dyrere Amarone.

 

 

Mængde rabat

Antal 1 -2 3 -5 6 +
Pris pr stk.DKK 89,00DKK 84,55DKK 80,10

Mængde rabat ved. min 3 fl. -5%, ved 6 fl. -10%

EAN: 8008863043075 Varenummer (SKU): 10169 Kategorier: , , Tags: , , , , ,

Beskrivelse

Cà Vittoria Black Label Appassimento 2019

IGT Rosso

Casa Vinironia – Puglia, Italien

Rødvin – Negroamaro – 75 cl – 14,50% Vol.

Ca’ Vittoria er lavet på en blanding af Negroamaro, Malvasia, Merlot og Cabernet Sauvignon. Vinen har en dybrød farve og en rig og intens duft med modne noter af blomme og rosin. Smagen er koncentreret og meget fyldig med noter af krydderier, vanille og chokolade fra fadlagringen. En fremragende og prisrigtigt alternativ til Venetos ofte dyrere Amarone.

Puglia – kvalitet og value fra Italiens støvlehæl
Man har kendt til vinfremstilling i Puglia i flere tusinde år, og gamle druesorter
som Magna Grecia vidner om en tidlig græsk indflydelse. Puglia har altid haft
stolte traditioner for dyrkning af oliven, frugt og druer. Selve fremstillingen af vin
har imidlertid aldrig haft det store fokus, og Puglia har gennem tiderne leveret
store mængder konsumvin til EU’s ”vinsø” og vine til fremstilling af f.eks.
Vermouth. Det er der inden for de sidste 20 år vendt op og ned på, og Puglia er nu
på vej til at etablere sig solidt i den italienske vinkrone.

Appassimento – “Amarone” metoden
Fremstilling af vine på tørrede druer er en specialitet i Italien. Metoden, der er
kendt som Appassimento bruges blandt andet til fremstilling af en af italiens
mest berømte vintyper, Amarone. Druerne tørres enten på vinstokkene eller inden
døre efter høst. I processen mister druerne mellem 30 og 50% vægt i form af
vand, der fordamper. Dermed øges koncentrationen af sukker og ekstrakt ganske
betydeligt, og vinen bliver dermed både alkoholrig og med stor kraft og
smagskoncentration.

Cà Vittoria Appassimento
Druerne til Cà Vittoria Appassimento høstes fra udvalgte marker i Puglia. Druerne
tørres naturligt på vinstokkene i 15 dage. Skuddet, der bærer klaserne, klippes,
så saften forhindres i at nå frem til klaserne. Herved mister klaserne op til 50% af
deres vægt ved naturlig fordampning af vandet – og sukkerindholdet, aromaer og
smagsstoffer koncentreres markant. Druerne er en blanding af Negroamaro,
Malvasia, Merlot og Cabernet Sauvignon. Vinen har en dybrød farve og en rig og
intens duft med modne noter af blomme og rosin. Smagen er koncentreret
og meget fyldig med noter af krydderier, vanille og chokolade fra 3 – 4 måneders
fadlagring. Et fremragende og prisrigtigt alternativ til Venetos ofte noget dyrere
Amarone.

 

Yderligere information

Vægt1.2 kg
Størrelse8 × 8 × 30 cm