Bodegas Resalte – Reserva Peña Roble 2012

DKK 139,00

Ribera del Duero, Spanien
Tempranillo, 14% vol.

Bodegas Resalte’s Peña Roble Reserva er flot klar og intens med en kirsebærrød farve. Der er masser smag i denne komplekse og elegante vine. Duften er fyldt med kakao, lakrids, sorte frugter, ristede hints og krydderier i skøn forening. Vinen er virkelig velstruktureret, har tilpas med fadnoter der blandes med det krydrede og de bløde og sødmefulde tannier

Mængde rabat

Antal 1 -2 3 -5 6 +
Pris pr stk.DKK 139,00DKK 132,05DKK 125,10

Mængde rabat ved. min 3 fl. -5%, ved 6 fl. -10%

EAN: 8436029209711 Varenummer (SKU): 10332 Kategorier: , , Tags: , , , ,

Beskrivelse

Bodegas Resalte – Reserva Peña Roble 2012

Ribera del Duero, Spanien

Tempranillo, 14,5% vol.

Bodegas Resalte’s Peña Roble Reserva er flot klar og intens med en kirsebærrød farve. Der er masser smag i denne komplekse og elegante vine. Duften er fyldt med kakao, lakrids, sorte frugter, ristede hints og krydderier i skøn forening. Vinen er virkelig velstruktureret, har tilpas med fadnoter der blandes med det krydrede og de bløde og sødmefulde tannier

Denne Reserva har ligget hele 18 måneder på amerikanske og franske fade, og herefter kommer vinen på flaske hvor den igen lagrer i 12 månedr før vinener er lkar til at kommer på markedet. Peña Roble Reserva laves kun i de årgange der forventes at blive særligt gode.

Det anbefales at den serveres ved 16-17 °C.

Peña Roble Reserva passer godt til alle kraftige kødretter.

Om produktionen

Hos Bodegas Resalte ved man, at streng kontrol og omhyggeligt markarbejde giver gode sunde druer.
Somrene er varme og vintrene iskolde og tørre. Samme mønster gælder for de daglige temperaturer; varmt om dagen, koldt om natten. Perfekt for især aromaerne i vinene.

Der bliver kun høstet manuelt, og i små 15 kg. kasser fra vinstokke som er mere en 45 år gamle. Dagene i Duero-dalen kan være meget varme, så derfor skal druerne hurtigst muligt til vineriet. Fra de fjerntliggende marker bliver vinen kørt til vineriet i kølebiler.

Når druerne ankommer til vineriet begynder selve vinifikationen. Her skiller Resalte sig ud fra mange andre producenter. Ved hjælp af kun tyngdekraften minimeres brugen af pumper. Det giver både en blidere behandling af druer og most samt mindsker risikoen for oxidering. For Resalte er denne metode blot en naturlig udvidelse af de principper, og det engagement der bliver lagt i produktionen af deres vine. Der er dyb respekt for råvarerne.

Vinen gennemgår en kold maceration ved 8-10 grader som trækker smag ud af druerne, herefter gærer vinen ved 27 grader i cirka 30 dage for at opnå den optimale potentiale af druerne. Vinene kommer på franske og amerikanske egetræsfade, hvor den ligger og lagrer i 18 måneder. Mere end 1500 fade findesi vinkælderen hvor der er temperatur- og fugtighedskontrollerede lagre.

Om producenten

Langs den smukke Duero-flod i det nordlige Spanien ligger distriktet ”Ribera del Duero”, hvor Spaniens vel nok mest eftertragtede vine i disse år bliver produceret. Floden snor sig også gennem Portugal (Douro) for til sidst af munde ud i Atlanterhavet ved Porto. På de bløde bjerge, alle beliggende i 500-800 meters højde, har druerne ideelle vækstbetingelser og giver nogle helt fantastiske vine med karakter og dybde. Det er også fra dette område at berømte vine som, Pingus, Vega Sicilia, Aalto PS, Alion og Pesquera kommer fra.

Bodegas Resalte er et nyere vinhus omgivet af 80 hektarer marker beliggende på nøje udvalgte placeringer. Familien Tapias byggede bodegaen i 1998 og udstyrede den med alt i moderne vinifiktationsudstyr. Familien var allerede i branchen, men før beslutningen om at producere vinen selv, solgte de deres druer til andre vinerier. Den allerførste årgang og vin var Resalte Crianza 2000.

Resaltes logo er taget fra det berømte slot i byen Peñafiel, hvor Resalte har til huse. Peñafiel er en by i Valladolid-provinsen i den selvstyrende region, Castilla y León. Udover det historiske slot er byen kendt for sit middelalderlige torv, Plaza del Coso, der hvert år i august anvendes til tyrefægtning. Rundt om hele pladsen ligger private hjem alle med vinduer og balkoner ud mod den flotte plads. Og vil man gerne have godt udsyn, betyder en flere hundrede år gammel lov, at selv de private hjems balkoner og vinduer i disse dage udbydes til højstbydende!

Under og omkring byen er der masser af udgravede underjordiske huler, der traditionelt er blevet brugt til at producere og lagre vinene. Her kan holdes en konstant temperatur og især op ad bjerget mod det gamle slot, ses de gamle murede skorstene stikke op fra jorden. Her igennem lukkedes den C02 ud, som blev dannet under gæringen.

 

.

Yderligere information

Vægt1.32 kg
Størrelse8 × 8 × 30 cm
Mængde rabat

2 styks pris