Armorik Single Malt Single Cask

DKK 695,00

Whisky, Warenghem, Frankrig, Bretagne, 70 cl. 55% Vol

Warenghems Armorik Single Malt Single Cask har en frugtig og elegant duft, med friske citrus- og æblenoter, der fremhæves af en salt duft af flødekaramel. Smagen har vægt af elegante træindtryk, der hurtigt skifter til noter af korn og malt, alt sammen med en bemærkelsesværdig fyldighed.

 

EAN: 8688199885008 Varenummer (SKU): 10269 Kategorier: , Tags: , , , , ,

Beskrivelse

Armorik Single Malt Single Cask

Whisky, Bretón, Frankrig, 70 cl. 55% Vol

Warenghems Armorik Single Malt Single Cask har en frugtig og elegant duft, med friske citrus- og æblenoter, der fremhæves af en salt duft af flødekaramel. Smagen har vægt af elegante træindtryk, der hurtigt skifter til noter af korn og malt, alt sammen med en bemærkelsesværdig fyldighed. Afslutningen er aromatisk med klare indtryk af honning og forlænges af kornsmagen og behagelige maritime indtryk.

Cask Strength – eller fadstyrke oversat direkte til dansk, handler om de gamle metoder til opbevaring af whisky. Man brugte oprindeligt træfade til opbevaring af den brændte spiritus, da det var den eneste type beholder man havde ved hånden. Det var før plastic, glasflasker og rustfri ståltanke. Dengang hældte man ikke vand i for at fortynde sin dram, før den skulle drikkes. Der var jo ingen grund til at slæbe rundt på vand – hverken selv, eller på transporthestens ryg. I dag betragtes fadstyrkewhisky som det ultimative for en maltwhiskyentusiast. Man får whiskyen direkte fra fadet, uden den er filtreret, fortyndet, eller tilført den farve. Man kan selv bestemme hvordan den skal serveres. Skal den have lidt vand eller drikkes som den er? Drik den altid først ufortyndet, og giv den så en enkelt dråbe, for at se hvordan den ændrer sig. Så finder man den balance, man bedst kan lide.

Armorik er ligger på Bretagnes nordlige kyst, og kaldes Irlands og Skotlands keltiske fætter.Wargenhem Destilleriet er uafhængigt og har været familieejet i over hundrede år. Destilleriet blev bygget i 1900, og var oprindelig kendt for at lave kvalitets likører af lokale planter og frugt.I 1983 besluttede den passionerede direktør Gilles Leizour, at Warenghem skulle være det første franske destilleri til at producere Single Malt Whisky.

For Warenghem destilleriet er kvalitet og stabilitet de vigtigste parametre. Derfor står de selv bag hele processen bag whisky destillering. Lige fra brygning, fermentering, destillering, modning til også selv at stå for at hælde whiskyen på flaske.

 

 

 

Yderligere information

Vægt 1.22 kg