Côtes du Rhône Villages – Sablet 2016

DKK 99,00

Domaine de Boissan, Frankrig
Grenache, 75 cl – 14,5 % Vol.

Vinen er meget aromatisk, og har en rig bouquet af violer og solbær, der understreger rødvinens dybde samt de typiske nuancer fra Rhône-området. En kraftig vin med en rig og intens smag, som er domineret af røde frugter såsom jordbær og hindbær med strejf af kaffe. Velegnet til vinterens tunge simre- og gryderetter, oksekød, and og gedeost.
Servér vinen ved 17 °C.

Mængde rabat

Antal 1-2 3-5 6+
Pris pr stk. DKK 99,00 DKK 94,05 DKK 89,10

Mængde rabat ved. min 3 fl. -5%, ved 6 fl. -10%

EAN: 3562964112603 Varenummer (SKU): 10329 Kategorier: , , , Tags: , ,

Beskrivelse

Côtes du Rhône Villages – Sablet 2016

Domaine de Boissan, Frankrig
Grenache, 75 cl – 14,5 % Vol.
Vinen er meget aromatisk, og har en rig bouquet af violer og solbær, der understreger rødvinens dybde samt de typiske nuancer fra Rhône-området. En kraftig vin med en rig og intens smag, som er domineret af røde frugter såsom jordbær og hindbær med strejf af kaffe.
Velegnet til vinterens tunge simre- og gryderetter, oksekød, and og gedeost.
Servér vinen ved 17 °C. Vinen har et stort lagringspotentiale og kan med fordel ligge 5-10 år.

Vin – produktion:

Rødvinen er en Côtes du Rhône-Villages, som omfatter knap 100 kommuner i det sydlige Frankrig. 16 områder, heriblandt Sablet, har lov til at anføre deres navne på etiketterne, hvis vinen udelukkende stammer fra det respektive område samt efterlever nogle skærpede krav til hektarudbytte og alkoholstyrke. Disse krav lever denne vin op til, og leverer en meget høj kvalitet til prisen.

Côtes du Rhône Villages Sablet er fremstillet på 100 % Grenache, som er klassisk for vine fra Sydrhône. Denne Sablet Villages er blandt de bedste Sablet-vine, der produceres i den sydfranske Rhône-dal.
Grenache-druen er ofte garant for frygtindgydende koncentrerede vine med kolossalt bid og et kæmpestort lagringspotentiale. Druen leverer sine fornemste resultater i Sydrhône, hvor den er særligt kendt fra Châteuneuf-du-Pape.

Druerne er håndhøstede fra vinstokke, der er 35 år gamle. Disse lavtydende vinstokke leverer fantastiske kvalitetsdruer.

Vinhuset – baggrund:

Domaine de Boissan er et fransk vinhus, som er kendt for deres klassiske vine fra det velansete sydfranske vinområde Rhône. Vinhuset er beliggende ved foden af Dentelles de Montmirail og Mont Ventoux i Sydrhône, hvor det er et af de ældste vinhuse. Vinhuset ejes i dag af Catherine & Christian Bonfils. De udspringer begge fra familier, som har dyrket vin i flere generationer.
Den første vingård blev bygget tilbage i det nittende århundrede og blev senere udvidet i 1898 og 1934. En ny vingård blev bygget i 1985, og der blev senere i 2000´erne udvidet med nye vinkældre, hvor vinene kunne ligge og modne under optimale vilkår. Vinhuset ejer i alt 53,2 hektar vinmarker, som er spredt over forskellige områder i Sydrhône og fordeler sig således:
Côtes du Rhône 9 ha, Gigondas 12 ha, Vacqueyras 3,5 ha, Ventoux 6 ha, Sablet 17 ha, Vaucluse 2,5 ha og Séguret 3,2 ha.
Denne geografiske mangfoldighed bevirker, at Domaine de Boissan kan tilbyde et bredt spekter af vine med forskellige terroirs og individuelt karakteristiske smage. Der produceres både hvid-, rosé- og rødvine, hvor hvidvinene er certificeret økologiske. Der arbejdes også på at gøre rødvinene økologiske på sigt.
Rhône-vine er særligt kendt for deres mangfoldighed og varme. Vinene fra Domaine de Boissan er typisk lavet på en blanding af Grenache og Syrah-druer, som er specielt udbredt i Sydrhône. De er ofte velegnet til kraftige retter, der er rige på stærke og kraftige krydderier. Vinhuset tilbyder både flasker i den lettere og mere tørre ende til mere sødmefulde og krydrede varianter. Der er derfor rig mulighed for at nyde vinhusets vine hele året rundt.
Catherine og Christian Bonfils er dybt dedikeret til arbejdet i vinmarkerne, som de behandler med stor respekt. De har en finger på pulsen lige fra høst, vinificering og modning af vinene. Deres ønske er, at deres mangfoldige vinmarker og forskellige terroirs skal afspejles bedst muligt i deres forskellige vine. Dette har udmøntet sig i, at vinhuset har vundet flere internationale priser, og vinene er kun til salg hos udvalgte udbydere.

.

Yderligere information

Vægt 1.4 kg
Mængde rabat

2 styks pris