A.H. Riise Royal Danish Navy Westindian Bitter

DKK 199,00

A.H. Riise Royal Danish Navy Westindian Bitter
Bitter, 50 cl. 32% Vol

Bitteren er produceret på basis af A.H. Riise’s X.O. Reserve Rom, som derefter er tilsat udtræk fra mere end 30 forskellige krydderier, hvor af en del stammer fra Caribien. Krydderierne er bl.a. ensianrod, kinabark, pomeransskal, kryddernellike, sandeltræ, kakaobønner, kaffebønner og et strejf vanilje.

Tilgængelig på restordre

EAN: 5712421012504 Varenummer (SKU): 10164 Kategorier: , , , Tags: , , , , , , ,

Beskrivelse

A.H. Riise Royal Danish Navy Westindian Bitter

Bitter, 50 cl. 32% Vol

Dette er en dansk bitter klassiker, som oprindeligt blev produceret på alle danske apoteker, dengang de Vestindiske Øer tilhørte det danske kongerige. Bitteren er produceret på basis af A.H. Riise’s X.O. Reserve Rom, som derefter er tilsat udtræk fra mere end 30 forskellige krydderier, hvor af en del stammer fra Caribien. Krydderierne er bl.a. ensianrod, kinabark, pomeransskal, kryddernellike, sandeltræ, kakaobønner, kaffebønner og et strejf vanilje.

Royal Danish Navy Bitter er velsmagende til enhver lejlighed

I dag forbinder vi bitteren med hyggelige værtshuse. Men den kan også bruges som hjertestyrkning før, under og efter jagt eller fisketuren. Og vi nyder gerne en bitter uden at have en anledning. Det kunne være ved morgenmaden, en af de dage hvor vi har lidt mere tid.

På A.H. Riises tid var en bitter fremstillet af apotekeren. Bitteren var en kur mod de fleste dårligdomme og generelt velgørende for sjæl og legeme.

Duft

Citrus, let mynte og flødekaramel I baggrunden

Smag

En smag af varme krydderier med blandt andet kamfer og citrus

Eftersmag

Samme noter som i smagen klinger langsomt ud og ender I en behagelig eftersmag af egetræ og kamfer

AH. Riise Rum

Det er kombinationen af Albert Heinrich Riise’s solide farmaceutiske grundlag, en ambition om at finde de helt rigtige lægeurter og så evnen til at iværksætte en autentisk produktion som er ingredienserne bag brandet A.H. Riise Rom.

Albert Heinrich Riise (1810-1882) kom fra Ærøskøbing, hvor hans far, Jens Christian Riise (1773-1812), var skipper. Faderen døde, da Albert var 2 år, men det lykkedes alligevel moderen, Margrethe Elisabeth Krabbe , at give Albert en uddannelse som cand.pharm. Albert var grundlæggende meget opsat på at få sit eget privilegium som apoteker, og da lejligheden bød sig, rejste han i 1838 med sejlskib til Sankt Thomas.

St. Thomas Apothecary Hall A.H. Riise

Han etablerede sammen med en anden læge Apotek i St. Thomas, 4 år senere købte han sin kompagnon ud. A.H. Riise havde store planer for sit apotek. Han så ikke blot markeds muligheder i Dansk Vestindien, men også så langt væk som Puerto Rico og det sydamerikanske fastland. Albert fandt hurtig ud af, at der var gode penge i at forhandle andet end apotekervarer, så han solgte også husholdnings-artikler, kosmetik, konserves, chokolade og meget andet.

A.H. Riise-brandet bliver født

Albert Riise var uhyre kvalitetsbevidst. Han samarbejdede med læger, var pioner indenfor destillation af rom og bitter, der i starten blev brugt som en kærkommen medicin mod maveonder og andre genvordigheder. Han udviklede og raffinerede stærke brands som Old St. Croix Brand, Riise’s Guava rom, A.H. Riise rom med flere. Albert blev så rig på sin rom, som han eksporterede til adskillige lande, at han i 1860 vakte stor opsigt ved i København at leje et dampskib til sig, sin familie og to sorte barnepiger for at besøge sin gamle mor i Ærøskøbing.

Yderligere information

Vægt 1.2 kg